Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergqvists tårar för Tommy Körberg: ”Verkligen trasig”

Känslorna tar över när Kjell Bergqvist minns Tommy Körbergs sjukdom.
Foto: TV4
Körberg tvingades till en hjärtoperation och låg fyra dagar i respirator.
Foto: TV4

Efter sjukhusbesöket trodde Kjell Bergqvist att han skulle förlora sin vän sedan 45 år.

– Jag grät hela jävla vägen hem, säger Bergqvist i TV4:s ”Vilket liv!”.

Tommy Körberg var så svårt hjärtsjuk att vännen kände att det skulle ”gå åt helvete”. 

Tommy Körberg hade just spelat in ”Så mycket bättre” sommaren 2020 när han insjuknade. Det började med lite feber men blev snabbt värre och efter en skiktröntgen kom läkarens besked: Streptokockerna hade nått hjärtat. ”Stad i ljus”-sångaren tvingades till operation och fyra dagar i respirator.

– I början när jag låg där då kunde jag få väldigt morbida tankar. Jag tror till och med att jag skrev ett testamente, har han berättat i ”Hellenius hörna”.

Besöket på sjukhuset

I TV4:s ”Vilket liv”, som sänds söndag 20.00, är Kjell Bergqvist en av gästerna som överraskar Tommy. Duon har varit vänner i fyra decennier och i programmet öppnar Bergqvist upp om de tuffa känslorna när Körberg låg på sjukhus.

– 45 års vänskap består inte bara av roliga historier, anekdoter eller garv. Vi har ju haft lite tuffare perioder. Framförallt Tommy hade ju en hemsk period häromåret, säger Kjell Bergqvist.

– Där kände jag hur mycket den här mannen betyder för mig.

Vännerna i tv-soffan.
Foto: TV4

Tommy Körberg låg på sjukhus i två och en halv månad. Under den tiden ringde Bergqvist vännens hustru Ann-Charlotte Nilsson varannan dag.

– Jag lovade att inte ringa varje dag. Men vid två tillfällen fick jag komma in och sitta med Tommy i sjukrummet. Och jag kan säga att när jag åkte därifrån, jag grät hela jävla vägen hem. För jag kände att det här kommer gå åt helvete för Tommy. Så kändes det, det var så jävla mycket ärr och slangar och skit överallt.

När de pratar om hjärtsjukdomen blir känslorna starka för båda vänner, som kramas i Renée Nybergs tv-soffa på Oscarsteaterns scen.

”Mådde pissdåligt”

– Jag var verkligen trasig, jag mådde pissdåligt. Efter så många år upptäcker man plötsligt hur jävla mycket man betyder för varandra, säger Kjell Bergqvist.

Senare i programmet kommer också Tommy Körbergs familj upp på scen: Sönerna Anton och Erlend, dottern Elvira och hustrun Ann-Charlotte. Tillsammans framför de ”Boogie kl 5.00” från albumet ”…är…”.

Tommy Körbergs familj: Frun Ann-Christine och barnen Anton, Erlend och Elvira.
Foto: TV4

Nu avslöjar Tommy Körberg familjens spel för att lura honom innan programmet:

– De var väldigt hemlighetsfulla innan, jag hade ingen aning att de skulle komma. Anton, min äldsta son, var på Kanarieöarna. Han ringde mig dagen innan och sa ”jag kan tyvärr inte komma, för jag är här”. Men så flög han hem bara en dag och sedan tillbaka. Det går inte att lura någon bättre än så, säger Körberg till Expressen. 

Han njöt programmet igenom.

– Men jag kan se så butter ut ibland, jag tror jag ska göra fillers i mina mungipor.

TV: Körberg: ”Min tid på jorden är utmätt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.