Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergqvist drack whisky med Stefan Löfven på valnatten

Skådespelaren Kjell Bergqvist berättar för Filip Hammar och Fredrik Wikingsson om hur han snackade och drack whisky ihop med statsministerns Stefan Löfven på valnatten. Foto: Skärmdump / Kanal 5
”Vi fyra satt i säkert en timme och snackade. Inte så mycket politik, vi snackade sommarstugor och semestrar och kompisar och fotboll”, säger Kjell Bergqvist i programmet. Foto: Skärmdump / Kanal 5

Skådespelaren Kjell Bergqvist gjorde många socialdemokrater glada när han drog i gång ett kändisupprop mot Sverigedemokraterna under valrörelsen. 

I "Breaking News med Filip och Fredrik" berättar Bergqvist att han fick träffa Stefan och Ulla Löfven på valnatten – och att de samtalade i en timme. 

– Vi drack var sin whisky, som han bjöd på, säger skådespelaren i programmet.  

Kjell Bergqvist samlade över 250 svenska kändisar i uppropet "Vad som helst men inte SD" inför riksdagsvalet. Initiativet uppskattades av Socialdemokraterna. 

I torsdagens avsnitt av "Breaking News med Filip och Fredrik" i kanal 5 berättar Kjell Bergqvist att han på valdagens morgon fick ett samtal från finansdepartementet. 

Något senare fick han träffa finansministern Magdalena Andersson, som ville tacka för hans engagemang och spela in en liten video om saken.   

Han och Andersson satt på en parkbänk i Hammarby sjöstad och pratade – med Säpo-vakter runtomkring – berättar skådespelaren i programmet. 

 

Statsminister Stefan Löfven. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

"Satt i säkert en timme och snackade"

Men det slutade inte där. Statsministern ville också tacka. 

Kjell Bergqvist och kollegan Carl Kjellgren, som också varit drivande i uppropet, träffade Stefan och Ulla Löfven på en restaurang vid Centralbandet i Stockholm sent på natten.   

 – Vi fyra satt i säkert en timme och snackade. Inte så mycket politik, vi snackade sommarstugor och semestrar och kompisar och fotboll, säger Kjell Bergqvist i programmet.  

Och som sagt – Löfven bjöd på whisky. 

Enligt skådespelaren var Stefan Löfven faktiskt "jättepigg" och verkade lättad över valresultatet. 

Bergqvist bekräftar att han är stolt över att han – "en snorunge från förorten Högdalen" – fått snacka med landet statsminister på just valnatten. 

 

Börje Salming under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Bergqvist om Salming: "Mådde skit" 

Programledarna Filip Hamar och Fredrik Wikingsson passade också på att reda ut turerna om hur hockeylegendaren Börje Salming hamnade på bland kändisarna på listan. 

Någon dag efter att uppropet publicerats i Aftonbladet meddelande Salming att han inte alls skrivit på något upprop – och att han ville få sitt namn bortplockat. 

Enligt Kjell Bergqvist trodde han att Börje Salming, som han är vän med privat, var medlem i Facebookgruppen med samma namn som skådespelaren administrerar. 

Men i själva verket var det så att Salming var inbjuden till gruppen och därför, av misstag, "hamnade" på listan.  

– Sen var Börje uppe i fjällen och fiskade, han kommer hem, öppnar sin Facebook och den bara sprutar hatmeddelanden. Han blev jättenervös och mådde skit. Jag pratade med honom på kvällen, vi sågs nästa dag. Vi skulle inte prata så mycket mer om det här sa vi. Vi har varit kompisar, vi är kompisar, säger Kjell Bergqvist i programmet.  

"Breaking News med Filip och Fredrik" sänds klockan 22 på kanal 5 på torsdagen och på Dplay.se.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.