Malin Berghagen. Foto: Cornelia NordströmMalin Berghagen. Foto: Cornelia Nordström
Malin Berghagen. Foto: Cornelia Nordström
I ett inlägg på Instagram berättar Berghagen om duons tidigare skämt om hennes faders påstådda bortgång. Foto: Alex LjungdahlI ett inlägg på Instagram berättar Berghagen om duons tidigare skämt om hennes faders påstådda bortgång. Foto: Alex Ljungdahl
I ett inlägg på Instagram berättar Berghagen om duons tidigare skämt om hennes faders påstådda bortgång. Foto: Alex Ljungdahl
Programledarduon Filip och Fredrik. Foto: Sven LindwallProgramledarduon Filip och Fredrik. Foto: Sven Lindwall
Programledarduon Filip och Fredrik. Foto: Sven Lindwall

Berghagens kritik mot Filip och Fredrik

Publicerad

Malin Berghagen riktar skarp kritik mot Filip och Fredrik, efter deras bråk med Paolo Roberto .

I ett inlägg på Instagram berättar Berghagen om duons tidigare skämt om hennes faders påstådda bortgång – och menar vidare att duon sysslar med "personangrepp".

"Sedan dess har jag aldrig tyckt om dom", skriver Berghagen på Instagram.

Filip Hammar menar att händelsen är utagerad.

Under den senaste tiden har debatten kring Paolo Robertos bröstskämt blivit väldigt omtalad.

Programledarduon Filip och Fredriks uppmärksammade i programmet "Breaking News" på Kanal 5 att Paolo Roberto lagt ut en bild med texten "Bröst bevisar att män kan tänka på två saker samtidigt."

Det hela ledde till hård kritik mot Paolo Roberto.

Fi-ledaren Gudrun Schyman menade att skämtet var sexistiskt och Filip Hammar riktade kritik mot Roberto.

Paolo har efteråt backats upp av profiler som Jessica Almenäs, Alexander Bard och Marko Lehtosalo.

 

LÄS MER: Jessica Almenäs försvar av Paolo Roberto

 

Nu ger sig också Malin Berghagen in i debatten och tar parti för Paolo. Hon kritiserar Filip och Fredriks agerande. Hon skriver att hon inte förstår duons humor.

"Det dom gör egentligen bevisar hur lättpåverkade vi är. Att personangrepp funkar. Det här är bara ytterligare ett sätt att leka med andras känslor vilket hela deras grej går ut på. Trigga! Slå till och smeka, slå till och smeka", skriver hon och fortsätter:

"Hela den här grejen hade varit mycket mer intressant om de hade påpekat mäns tillkortakommande i skämtet hos Paolo. Men det hade troligen inte gett tillräckligt med PR. Dom är ju inte dumma dessa två", skriver hon på Instagram.

Filip Hammar bemöter kritiken och menar att gjort är gjort.

– Vi har gått vidare, det vi har sagt är redan sagt. Vi kommer säkert begå nya fel vi kommer säkert att vara sexistiska av misstag. Vi har aldrig sagt att vi är perfekta men vi försöker att bli bättre, säger Filip Hammar.

Påstod att Lasse Berghagen var död

Malin Berghagen tar också upp händelsen när programledarduon vid en tv-inspelning påstod att hennes pappa Lasse Berghagen var död, något hon tog illa vid sig.

I inlägget skriver Berghagen vidare:

"Dom fick sin reklam men min far fick ringa runt till oss alla och berätta att löpsedlarna självklart var en lögn. Han fick tag i mig på väg ut genom dörren. Hade han inte fått det var den löpsedeln det jag hade mött. Jag ringde på en gång skolan för att informera dom och barnen att detta är ett idiotiskt sätt att få reklam till ett nytt tv program. Sedan dess har jag aldrig tyckt om dom", skriver Malin Berghangen på sin Instagram.

Filip Hammar menar att han och Fredrik har gjort många dumma saker under åren men tycker det är tråkigt att Malin tar upp något som hände för 16 år sedan.

– Det är synd att Malin Berghagen bara för att vi har skämtat om hennes pappa en gång tiden, använder detta som ett exempel för att fortsätta dra sexistiska vitsar, säger Filip Hammar.

 

LÄS MER: Paolo Roberto efter kritiserade skämtet

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag