Berghagens kärleksvändning tre veckor efter Lill-Babs död

Malin Berghagen skriver i boken "Livslust och hälsa enligt Malin" att hon i perioder har haft sömnproblem. "När jag flyttade till Mallorca hittade jag siestan. Att få en stunds vila eller meditation på dagen får ner stressnivån ordentligt", säger hon.
Foto: Förlaget "The Book Affair".
Under mamma Barbros sjukhusvistelse fortsatte Malin att jobba. "Ja, mamma gjorde likadant. Det ska mycket till för att man ställer in. De som deltog i yogagrupperna var väldigt förstående. Jag är uppfostrad så och tycker inte om att vara ett offer, låta någonting drabba mig. Mamma har varit väldigt bra på att stänga den lådan och fokusera på jobb när det är jobb. Men man måste givetvis lyssna på sina tankar och känslor och säga stopp så att man inte kör över sig själv.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen skriver i nya "Livslust och hälsa enligt Malin om glädjen i att exempelvis bada naken i en insjö en varm sommardag eller njuta av en chokladfondant på en restaurang i Cannes. Och Malin har fortsatt hitta livsglädjen, trots förlusten av mamma "Lill-Babs". "Ja, det är ännu viktigare nu. I går pratade jag med min morbror om det: när någon går bort är vi rädda för att gå till glädjen för vi tror att omgivningen och vi själva kanske ska tro att vi inte sörjer tillräckligt då. Men jag tror inte att det monotona där vi krampaktigt håller fast vid känslor är så bra. Tvärtom tror jag att det är farligt för vår hälsa. Det är viktigt att man skrattar högt, för då kan man gråta djupare och bli argare. Bättre att gå in i alla känslor ordentligt än att hitta ett "lagom", säger Malin.
Foto: OLLE SPORRONG
"Livslust känns extra viktigt för mig nu eftersom min mamma stod för det. Hon stod mycket för att livet måste gå vidare, "the show must go on". Min livsglädje blir en hyllning till henne, att visa att jag reser mig igen", säger Malin Berghagen.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen har inte haft några vallningar där hon vaknat svettig. "Nej, jag har inte haft några sådana besvär. Jag tror på att försöka ta hand om sig själv, träna, äta bra och älska. Då behöver du kanske inte äta alla de där hormontabletterna. Jag käkar däremot mina macatabletter från macaroten som jag upplever hjälper mot PMS och övergångsbesvär", säger hon.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Dagen före begravningen – på mors dag i år – hölls en minnesgudstjänst för "Lill-Babs" i Storkyrkan i Stockholm. På ceremonin valde döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson att sjunga en egenskriven låt för att hedra sin mamma.
Foto: SVEN LINDWALL
Martin och Malin har haft vattenkrig. "Jag är rätt lekfull och busig, men nu har jag för första gången träffat en person som är lika lekfull som jag. Vi triggar det hos varandra. Den lekfullheten tycker jag väldigt mycket om. Martin och jag gör något busigt varje dag. Vi småretas med varandra på ett lekfullt sätt", säger Malin.
Foto: Instagram
Tre veckor efter mamma "Lill-Babs" död träffade Malin Berghagen Martin. "Jag blev kär. Det var jag varken beredd på eller inställd på, men universum ville något annorlunda. Jag stod inte emot heller, jag bara dök in i det. Kanske också för att jag vet att livet kan vara kort och att saker kan hända som förändrar allt i ens liv. Därför är det lika bra att hoppa på ett bra tåg".
Foto: Instagram
1 / 10

Tre veckor efter mamma "Lill-Babs" bortgång mötte Malin Berghagen kärleken på nytt.

I nya "Livslust och hälsa enligt Malin" skriver hon om hur hon på Mallorca jobbat med självrespekt och att bryta mönster för att kunna göra ett helt annat partnerval än tidigare.

– Martin och jag har typ inte varit ifrån varandra sedan den dagen vi träffades, vi blev ihop direkt. Jag blev kär. Det var jag varken beredd eller inställd på, men jag stod inte emot heller, jag bara dök in i det, säger den 52-åriga författaren och yogaläraren. 

Malin Berghagen tar av sig sin vita fluffjacka och slår sig ner vid köksön hemma hos Alexandra Torstendahl, vd för förlaget The Book Affair som ger ut Malins nya bok. 

Hon har precis kommit tillbaka från Järvsö, där hon rensat ut ett förråd i en lada. 

– Det är en del av processen att vi behöver städa ut och plocka undan efter oss, men också efter mamma, säger Malin och blickar med en kopp te i handen ut över taknockarna på Östermalm i Stockholm. 

Du skriver i "Livslust och hälsa enligt Malin" att Lill-Babs lärde dig vikten av att gråta ibland och skildrar hur du efter att ha sett din mammas döda kropp på sjukhuset sätter dig på huk på golvet i duschen och skriker in i tystnaden?

– När jag var ung och jobbade som fotomodell förklarade mamma för mig att gråten är ett sätt att lätta på trycket. Hon sade att jag skulle titta på en gråtfilm eller ställa mig och gråta i duschen om jag exempelvis längtade hem. 

Expressens Karin Sörbring intervjuar Malin Berghagen om saknaden efter mamma "Lill-Babs" och om vikten av att mitt i sorgearbetet också hitta livsglädjen.
Foto: Olle Sporrong
Har tackat nej till "Let´s Dance". "Ja, det var inte första året "Let´s Dance"-gänget ville ha med mig. Jag var jättesmickrad för jag tycker att det är ett roligt program och jag älskar att dansa, men det kändes inte som jag", säger Malin Berghagen som i stället fick ett utbildningsstipendium. "Det var nog något slags magkänsla som ledde mig rätt", resonerar Malin.
Foto: OLLE SPORRONG

– "En låda i taget" är kanske ett manligt tänk, men jag tror på att vara ledsen en stund och sedan skratta och hänga med familj eller tjejkompisar och jobba koncentrerat.

"Mamma är verklig genom alla människors berättelser"

När du miste din mormor sade du att du kände hennes närvaro ändå och att du kunde fortsätta "prata" med henne. Har det varit likadant efter "Lill-Babs" bortgång 3 april i år?

– (Malin dröjer länge med svaret). Jag tror att det är ganska svårt att inte känna mammas närvaro eftersom alla pratar om henne. Vart vi systrar än går träffar vi någon som vill berätta historier om henne. Hon är verklig fortfarande genom alla människors berättelser. 

– I min värld tror jag att det första som händer när man dör att man får vila och jag hoppas att det är det hon gör och att hon inte springer runt här och kollar vad alla vi gör.

Dagen före begravningen – på mors dag i år – hölls en minnesgudstjänst för "Lill-Babs" i Storkyrkan i Stockholm. På ceremonin valde döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson att sjunga en egenskriven låt för att hedra sin mamma.
Foto: SVEN LINDWALL
"Vi har funnits för varandra i att se livets ljuspunkter", säger Malin Berghagen apropå rikedomen att ha två systrar att vårda minnet av mamma Barbro med.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Malin Berghagen beskriver i sin bok hur pappa Lasse Berghagen lärt henne bejaka livslusten och glädjen. "Pappa ställde sig alltid där på bryggan, spritt språngande näck och skrek med armarna utsträckta "Hej livet!". Den där lekfullheten har han alltid haft", säger Malin. (Här med barnen Linn och Love vid Lasses inspelning av "Allsång på Skansen").
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Vad har dina systrar Kristin Kaspersen och Monica Svensson betytt i det här läget?

– Vi har alltid haft en fin relation som systrar, med alla skavanker och problem som syskon också kan ha. Min mormor sade alltid att man fick lägga problem och "issues" på hatthyllan vid födelsedagar och högtider där alla ska ses och det har vi alla blivit uppfostrade med. Oavsett om man hade en "issue" så har vi alltid fokuserat på att ha trevligt och kliva över det andra. Vi har funnits för varandra i att se livets ljuspunkter. 

Malin Berghagen berättade i sitt "Sommar i P1" 2006 om en viss längtan när föräldrarna skulle i väg på jobb. "Det är få föräldrar som inte har hört barnet be en om att inte gå, det är inte unikt för mig. Jag har haft en fantastisk barnflicka i Mimmi och en fantastisk mormor och de här två personerna har förutom mina föräldrar varit fundament till att jag är den jag är i dag. Mimmi har lärt mig den hälsosamma maten och yogan och mormor stod för gipset, själen och passionen. Hon rökte cigarill, tog en whisky varje eftermiddag och bjöd hem massor av människor till huset. Jag tycker att det är viktigt vad man väljer att fokusera på: det man inte fick eller det man fick. Lägg tid på att titta på allt du får. Vad har jag fått för goda saker av mina föräldrar? Massor!".
Foto: OLLE SPORRONG
I det senaste poddavsnittet av "Berghagen och Tess" pratade Malin Berghagen om vikten av att de närmaste vet att man finns där för dem, "på första bänk". "Jag gillar den tankegången. De personer vars förstabänk jag finns på måste uppleva att jag finns där och peppar om någonting händer. Det är upp till mig att se till att de personerna känner det", säger Malin Berghagen.
Foto: OLLE SPORRONG

Träffade kärleken Martin tre veckor efter "Lill-Babs" död

När Barbro blev sjuk och gick bort hade du precis blivit singel. Du skrev ett inlägg om att det hade varit fantastiskt att få gömma dig i ett par trygga, starka armar och höra någon viska att han fanns där för dig?

– Nej, just då hade jag inte det, men ibland reagerar universum! Jag var på Mallorca med 80 tjejer som skulle delta i "Malins Mallorca". En kväll tre veckor efter mammas bortgång hade jag en middag med ledarna på kursen. Då träffade jag Martin (Charlton, 47, grundare av upplevelseföretaget Live It, reds anm). Jag hade fullt fokus på jobb och på att ta hand om min familj i processen efter mammas sjukdom och död. Men ibland så...

Tre veckor efter mamma "Lill-Babs" död träffade Malin Berghagen Martin. "Jag blev kär. Det var jag varken beredd på eller inställd på, men universum ville något annorlunda. Jag stod inte emot heller, jag bara dök in i det. Kanske också för att jag vet att livet kan vara kort och att saker kan hända som förändrar allt i ens liv. Därför är det lika bra att hoppa på ett bra tåg".
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

https://www.instagram.com/p/BjqCZgzFlB3/?hl=sv&taken-by=mberghagen

Ja, du skriver att Martin hade förlorat sin far i sjukdom några år tidigare och att Martin inte vek från din sida. Hur gick det från att vara en vänskaplig relation till att bli ett förhållande?
– Vi har typ inte varit ifrån varandra sedan den dagen vi träffades, vi blev ihop direkt. Jag blev kär. Det var jag varken beredd eller inställd på, men universum ville något annorlunda. Jag stod inte emot heller, jag bara dök in i det. Kanske också för att jag vet att livet kan vara kort och att saker kan hända som förändrar allt i ens liv. Därför är det lika bra att hoppa på ett bra tåg.

Fakta/Författare, programledare och yogalärare

NAMN: Malin Birgitta Berghagen.

ÅLDER: 52.

YRKE: Författare, yogalärare, skådespelare.

BOR: Lägenheter på Mallorca och i Stockholm. 

FAMILJ: Pojkvännen Martin Charlton, 47. grundare av upplevelseföretaget Live It. Barnen Christopher, 31, och Love, 28 (med avlidne exmaken Dag Taylor) och Linn, 23, och Isak, 16 (med exmaken Tommy Nilsson). 

FÖDD OCH UPPVUXEN: Med halvsystrarna Monica Svensson och Kristin Kaspersen (på mammas sida) och mormor i Stockholm. Har på pappas sida den tio år yngre halvsystern Maria Berghagen.

MAMMA VAR: Barbro "Lill-Babs" Svensson, artist (avled 80 år gammal i år den 3 april).

PAPPA ÄR: Lasse Berghagen, 73, artist, skådespelare, kompositör.

UTBILDNING: Yogainstruktör.

KARRIÄR: Skåespelerska sedan 1987. Guldmask (för bästa kvinnliga biroll i talpjäs, 1992). Gett röst åt fröken Sally "Bilar" och Nakoma i "Pocahontas". Ledde 2004-2006 tv-programmet "Det okända". Sommarvärd i P1 (2006). 

Programledare för "Favoritmorgon" (2007-2008). Leder yogaklasser. Böckerna "Yoga med Malin" (2016), "Mallorca i mitt hjärta" (2016), "Yoga: passion och närvaro i livet" (2014), "Yoga: ett livsval" (2013).

AKTUELL: Med nya boken "Livslust och hälsa enligt Malin" (The Book Affair). Podden "Berghagen och Tess" med sångerskan Tess Merkel Solomons. 

Jobbade med sig själv för att bryta mönster och öka självrespekten

Vad var det som gjorde att det blev just Martin?

– Jag skriver i boken om att personlig utveckling och självreflektion är viktigt, att man måste bryta sina mönster. Jag har sedan jag flyttade till Mallorca (hösten 2013, reds anm) jobbat hårt med att titta på vem jag vill vara. Jag flyttade från det som var svalt och lagom i Sverige där folk vet vem jag är och där jag hamnar på löpsedlar till Mallorca där det är färger och temperament. Där visste inga andra än de svenska turisterna vem jag var och det var inga löpsedlar om mig. Jag fick ett andrum att verkligen kliva ut i allt som var jag. 

– Jag har många vänner som är terapeuter och jag började titta på hur jag skulle göra för att inte hamna i samma typ av relationer som jag varit i tidigare. Efter att ha läst Deepak Chopras "Skapa dig själv på nytt" jobbade jag i två år med självrespekt och att välja Malin. När vi tittar på kärlek vill vi ofta bli valda och att vår partner ska vara på ett visst sätt, men i grunden handlar det om att älska sig själv och ha självrespekt. Jag tror att Martin kom in i mitt liv för att jag hade jobbat bra på den fronten, för han är inte lik någon annan jag har träffat förut.

https://www.instagram.com/p/BjkqcwrljFl/?hl=sv&taken-by=mberghagen

På vilket sätt skiljer sig Martin från dina tidigare livskamrater?

– För det första är han inte musiker (skrattar, reds anm). Han lever i en helt annan värld än den som jag är uppvuxen i. Förut tyckte jag att det var tryggt att välja människor som hade en koppling till det jag har vuxit upp i, men Martin kommer från ett helt annat håll. Men vi är samtidigt lika på många sätt: vi tycker lika, känner lika. Det finns ett talesätt om att man i början av sitt liv ofta väljer en partner som är ens motpol för att det ger bäst förutsättningar att lära sig saker om sig själv, medan man i det andra stora förhållandet man går in i i livet heller väljer likheter. Martin och jag är väldigt lika och vi känner ett lugn i våra personlighetstyper.

Ett tag oroades Malin Berghagen över att hon skulle se gammal ut när så många i hennes omgivning gjorde skönhetsingrepp. "Jag har ofta fått höra att jag ser yngre ut än vad jag är och nästan alla som fanns omkring mig på hemmaplan botoxade sig. Men jag tycker inte att ansiktena alltid ser så levande och glada ut då. Och jag kan inte se hur jag som strävar efter att välja miljömedvetet och undviker gluten och E-ämnen skulle kunna trycka i mig ett nervgift som botox. Visst: jag flyger, men jag har ingen bil. Vid botox går gränsen för mig. Glädje är nog det bästa ansiktslyftet", säger hon.
Foto: OLLE SPORRONG
"I stället för att känna att man är rynkigare och ska dö snart tycker jag att man ska tänka "wow, jag är 50, vilket liv jag har haft och vad vill jag göra i de resterande 30-40 år som jag kanske har kvar?". Hellre boosta sig själv med självkänsla och tycka om sig själv i helheten", tycker Malin Berghagen.
Foto: OLLE SPORRONG

Funderar på att skaffa yogastudio i Stockholm

Nu har du flyttat hem till Stockholm och är tillsammans med tre av dina barn skriven i mamma Barbros lägenhet. Hur går det med planerna på att skaffa en egen yogastudio?

– Vi vet inte om vi ska bo kvar eller om Martin och jag kanske ska hitta någonting gemensamt i stället. Tess (Merkel, reds anm) och jag har vår podcast tillsammans och vi har pratat om att skaffa en lokal ihop där jag även skulle kunna arbeta på ett större plan med mina tankar om yoga. Vi – Tess, hennes man Kenny Solomons och min Martin – har ännu inte bestämt om vi ska gå stort eller göra litet och lagom. 

– Vi släpper nog bostaden på Mallorca. Vi kommer alltid att åka dit och vi har vänner som har hus där. Jag har yogaretreat där i vår igen, men det känns inte viktigt att ha en egen bostad där just nu. Vi använder hellre pengarna till att resa. 

Har tackat nej till "Let´s Dance". "Ja, det var inte första året "Let´s Dance"-gänget ville ha med mig. Jag var jättesmickrad för jag tycker att det är ett roligt program och jag älskar att dansa, men det kändes inte som jag", säger Malin Berghagen som i stället fick ett utbildningsstipendium. "Det var nog något slags magkänsla som ledde mig rätt", resonerar Malin.
Foto: OLLE SPORRONG
"I januari åker Tess och jag för andra året i väg till Costa Rica och har dans, yoga och surfing och spelar in vår podd där", säger Malin Berghagen.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen skriver i boken "Livslust och hälsa enligt Malin" att hon i perioder har haft sömnproblem. "När jag flyttade till Mallorca hittade jag siestan. Att få en stunds vila eller meditation på dagen får ner stressnivån ordentligt", säger hon.
Foto: OLLE SPORRONG

Du skriver också om vikten av att bejaka din lust och kvinnlighet och erövra dina erogena zoner?

– Det sköna med att vara runt 50 är att du har erfarenhet, trygghet, har jobbat mycket, har dina pengar, ditt hem och en möjlighet att med all denna erfarenhet bestämma om du vill byta bostad eller inriktning. Du går inte längre med känslan att du måste skaffa familj och barn. Från att ha spenderat så otroligt mycket tid på familj och barn kan du i den här fasen fokusera på dig själv på ett annat sätt, ta hand om dig och fylla dig själv med uppmärksamhet och kärlek. 

Malin har på ena överarmen tatuerat in motivet på den tavla hon fick i 50-årspresent från sina barn. "Det är en kompass som jag alltid har med mig nu när jag har tatuerat in motivet", säger hon.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen har på vänster handled också tre symboler intatuerade för fred, kärlek och musik.
Foto: OLLE SPORRONG
"Jag har har jag stora mandelblommor tatuerade på höger sida av magen. Det symboliserar Mallorca och det österländska och går som en ton genom mitt liv med knoppar som brister och blommar ut. En indisk läromästare som jag gick till 2008 sade att "den dag som blomman slutar växa så dör den". Då bestämde jag mig för att bli en remonterande rosenbuske som ständigt, ständigt slår ut i nya knoppar. Växandet är en del av livet och det är min ambition att ständigt vara i förändring och sträva efter att bli en bättre människa", säger Malin Berghagen.
Foto: OLLE SPORRONG

– En god vän sade till mig att han inte tränar för att gå ner i vikt eller vara smal, utan för att vara snygg naken. Precis så! Man vill känna sig bekväm i sin egen kropp, gå förbi spegeln och känna att man är fin som man är. Det är en helhet. Därför tar jag upp det sexuella i min bok trots att det kan vara känsligt för många. För mig är det en central del i att vara människa. 

"Övergångsåldern blir lättare om man bejakar lusten"

"Sex gör så att övergångsålder och livskriser naggas i sina toppar. Övergångsåldern kan till och med bli fördröjd eller inte märkbar", skriver du?

–  Ja, varför är det så tabubelagt att prata om det? En fantastisk grej med att komma i klimakteriet är att jag inte längre kan bli oönskat gravid. Dörren är öppen, haha. Man slipper vara orolig – och man slipper trycka i sig en massa hormoner. Sedan tror jag på att inte göra så stor grej av det.

Intervjuas av Expressens Karin Sörbring. Malin Berghagen berättade i sitt "Sommar i P1" 2006 om en viss längtan när föräldrarna skulle i väg på jobb. "Det är få föräldrar som inte har hört barnet be en om att inte gå, det är inte unikt för mig. Jag har haft en fantastisk barnflicka i Mimmi och en fantastisk mormor och de här två personerna har förutom mina föräldrar varit fundament till att jag är den jag är i dag. Mimmi har lärt mig den hälsosamma maten och yogan och mormor stod för gipset, själen och passionen. Hon rökte cigarill, tog en whisky varje eftermiddag och bjöd hem massor av människor till huset. Jag tycker att det är viktigt vad man väljer att fokusera på: det man inte fick eller det man fick. Lägg tid på att titta på allt du får. Vad har jag fått för goda saker av mina föräldrar? Massor!".
Foto: OLLE SPORRONG
"I stället för att känna att man är rynkigare och ska dö snart tycker jag att man ska tänka "wow, jag är 50, vilket liv jag har haft och vad vill jag göra i de resterande 30-40 år som jag kanske har kvar?". Hellre boosta sig själv med självkänsla och tycka om sig själv i helheten", tycker Malin Berghagen.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen har inte haft några vallningar där hon vaknat svettig. "Nej, jag har inte haft några sådana besvär. Jag tror på att försöka ta hand om sig själv, träna, äta bra och älska. Då behöver du kanske inte äta alla de där hormontabletterna. Jag käkar däremot mina macatabletter från macaroten som jag upplever hjälper mot PMS och övergångsbesvär", säger hon.
Foto: OLLE SPORRONG
Till den nya boken har dottern Love tagit många bilder, liksom pojkvännen Martin och andra familjemedlemmar och vänner. Dessutom finns Malins egna bilder med.

Nu har Martin och du varit tillsammans i ett halvår. Skulle du kunna gifta dig igen?

– Jag har lärt mig att leva mer i nuet. Veckan innan jag träffade Martin sade en kvinna till mig att hon har blivit bränd så många gånger att hon drar sig för att älska igen. Jag sade att jag hellre bränner mig en gång till än att inte älska fullt ut. Jag tänker inte gå omkring och oroa mig för huruvida Martin och jag kommer att vara tillsammans resten av livet eller inte och jag har inget intresse av att vi ska ge varandra ett löfte i ett äktenskap som säger "nu stannar du med mig". Skulle det någonsin hända så blir det i så fall en ren kärleksförklaring. Jag tror att det är viktigt att man vågar älska. Det är stort nog. 

Martin Charlton och Malin Berghagen hade en annorlunda sexmånadersdejt, då de jagade zoombies. "Ja, han har ju ett upplevelseföretag i och i det avseendet kompletterar vi varandra. Jag är ett lugn han behöver och han är en rörelse som jag behöver. Den här sommaren har jag som vanligt haft fullbokat med yogaresor. Martin och jag har inte varit på mer än en enda resa på tu man hand – till England – alla andra resor har varit av jobbskäl. Det som har gjort att det på sociala medier har sett ut som att vi har gjort massor är att Martin vägrar ligga på hotellet vid poolen. Han vill hela tiden att vi ska hitta på grejer. Tidigare läste eller skrev jag i pauserna under yogaresorna. Med Martin är det omöjligt. Han vaknar alltid på morgnarna och frågar "vad ska vi göra i dag?", säger Malin.
I det senaste poddavsnittet av "Berghagen och Tess" pratade Malin Berghagen om vikten av att de närmaste vet att man finns där för dem, "på första bänk". "Jag gillar den tankegången. De personer vars förstabänk jag finns på måste uppleva att jag finns där och peppar om någonting händer. Det är upp till mig att se till att de personerna känner det", säger Malin Berghagen. Här med Tess Merkel Solomons.
Foto: PELLE T NILSSON /STELLA PICTURES
Ett tag oroades Malin Berghagen över att hon skulle se gammal ut när så många i hennes omgivning gjorde skönhetsingrepp. "Jag har ofta fått höra att jag ser yngre ut än vad jag är och nästan alla som fanns omkring mig på hemmaplan botoxade sig. Men jag tycker inte att ansiktena alltid ser så levande och glada ut då. Och jag kan inte se hur jag som strävar efter att välja miljömedvetet och undviker gluten och E-ämnen skulle kunna trycka i mig ett nervgift som botox. Visst: jag flyger, men jag har ingen bil. Vid botox går gränsen för mig. Glädje är nog det bästa ansiktslyftet", säger hon.
Foto: OLLE SPORRONG
"Åldersmässigt borde jag vara mitt i klimakteriet nu, men det har varit ganska milt i mitt liv. Jag tycker att det har varit en fantastisk tid. Jag blir inte gravid längre och behöver inte vara orolig. Jag tror mycket på att äta bra, träna, röra på sig och se tiden som kommer nu som den visa tiden, då jag kan få krypa in i den kloka kvinnan".
Foto: OLLE SPORRONG


Malin Berghagens val

✓ Thailand - Fjällen 

"Det är risk att det regnar och är kallt i fjällen".

Vin - ✓ Vatten 

"Vatten släcker törsten bättre".

✓ Soffa - Löpband 

"Det är definitivt soffa. Det ska vara lekfullt om jag ska gilla att träna. Löpning tycker jag inte är lekfullt".

✓ Köttbullar - Fiskgratäng 

"Fiskgratäng innehåller ofta räkor som jag är allergisk mot och mjölkprodukter som jag försöker undvika".

✓ Rödgröna - Alliansen

"Jag röstade grönt". 

Kungen - ✓ Drottningen

"Hon är snygg".

✓ Hudvårdsrutin - Tvål

"Hudvårdsrutin, lätt. Det har jag alltid prioriterat".

Deckare - ✓ Biografi

"Jag tycker om allt som har med personer att göra: självförverkligande, den mänskliga resan".


https://www.instagram.com/p/BolLA36lTpJ/?hl=sv&taken-by=mberghagen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.