Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berghagens egna beslut – efter TV4:s plan för Lill-Babs

Barbro ”Lill-Babs” Svensson saknas av sina vänner i "Så mycket bättre"
Malin Berghagen skickade en hälsning i ”Så mycket bättre” och gav också Petter en alldeles särskild gåva.Foto: TV4
Petter rördes till tårar av Malin Berghagens gåva.Foto: TV4
Barbro ”Lill-Babs” Svenssons dotter Malin Berghagen räckte över ett glas som tillhört hennes mamma.Foto: TV4
Hennes egna känslor blev starka i det förinspelade inslaget.Foto: TV4
Glaset som överräcktes från Berghagen fanns redan på bordet framför Petter.Foto: TV4
Petra Marklund, som var med under samma säsong som Lill-Babs pratar om den märkliga känslan av at nu vara tillbaka på samma plats.
Petter och Lill-Babs kom varandra nära när de medverkade i ”Så mycket bättre” tillsammansFoto: TV4/Privat
1 / 8

Hon var en av stjärnorna i första säsongen av ”Så mycket bättre” – och nu saknas Barbro ”Lill-Babs” Svensson av sina vänner i programmet.

Framför allt Petter fick en nära relation med ikonen, och överraskas utan förvarning i lördagens premiäravsnitt av ”Så mycket bättre” med en personlig gåva från Lill-Babs barn.

– Ni kommer alltid vara speciella för varandra, säger Malin Berghagen och gråter i ”Så mycket bättre”.

I den första säsongen av ”Så mycket bättre” 2010 var Barbro ”Lill-Babs” Svensson en av de stora stjärnorna – och i lördagens premiäravsnitt av specialsäsongen med gamla deltagare är det omöjligt att inte låta ikonen komma på tal.

Jason ”Timbuktu” Diakité berättar vid middagsbordet om ett möte med Quincy Jones, som efter att ha fått höra att Timbuktu är från Sverige börjar berätta om sin sorg efter Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Han började snacka om hur mycket han tyckte om henne. Jag tänker, ni var ju ändå med och satt vid det här bordet säsong ett med Lill-Babs. Hur känns det för er att komma tillbaka med tanke på att hon inte är kvar bland oss?

Vid bordet sitter två som var med i samma säsong som Lill-Babs – Petra Marklund och rapparen Petter.

– Jag tycker att det är så otroligt konstigt att hon inte finns. För mig var hon en sån som aldrig kunde försvinna, säger Petra Marklund med tårar i ögonen.

Petter om relationen med Lill-Babs

Lill-Babs mellandotter Malin Berghagen berättar mer om avskedet från mamma, när de höll en direktsänd minnesstund i Storkyrkan i Stockholm.

– Vi hade bestämt i mammas anda att dörrarna skulle stå öppna, och det blev ju knökfullt, säger hon.

En av de som höll tal på minnesstunden var Petter, som Lill-Babs fick fin kontakt med under inspelningen av ”Så mycket bättre”.

– Petter, upplevde jag, blev en väldigt viktig person för mamma under inspelningen. Jag och mina systrar tror att det fanns lite det där... sonen som hon aldrig fick, säger Malin Berghagen i ”Så mycket bättre”.

Malin Berghagens gåva

Hon väljer därför att ge Petter en gåva, för att minnas Lill-Babs. På bordet framför honom står en konjakskupa, som varit ”Leva livet”-stjärnans.

– Det här glaset som jag nu håller i min hand, det är mammas glas. Petter, du var speciell. Och du är väldigt speciell fortfarande, för mamma. Hon pratade väldigt mycket om dig, om din omtänksamhet om henne. Vi vill ge dig det här glaset, så att när du än vill är du nära mamma och delar en skål med henne. För ni kommer alltid vara speciella för varandra, säger Malin Berghagen genom tårarna, och torkar sina ögon.

Petter är märkbart berörd av den fina gesten, och berättar mer om sina minnen av Lill-Babs. Artisten menar att de hade fin kemi – men att nästan alla hade det med henne.

– Jag tror att hon hade en osäkerhet inombords, kring sin egen förmåga. Hon var skitbra, fast hon kanske inte trodde på det själv, säger Petter i ”Så mycket bättre”.

TV4 om hyllningen

Martin Nygren är exekutiv producent för ”Så mycket bättre”, och berättar att hyllningen till Lill-Babs var något TV4 planerade, just för att det är en jubileumssäsong.

– Det var ett redaktionellt beslut att ge Barbro en liten hyllning, eftersom det är jubileumssäsong.

Gåvan till Petter var Malin Berghagens egna initiativ, och inget rapparen visste om innan han själv fick se inslaget på tv:n, där Malin Berghagen ger honom glaset.

– Han blev självklart rörd, kändes det som. Det betydde säkert mycket för honom, säger Martin Nygren.

Hör Petter precis innan inspelningen på Gotland:

Petter om att spela in ny säsong av ”Så mycket bättre”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.