Berghagens bröllopsdilemma efter frieriet: ”Känner dem inte”

Malin Berghagen vill ha ett litet bröllop, med de närmaste.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen och Martin Charlton ska gifta sig.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Malin Berghagen ger vännen Tess Merkel uppdraget som bröllopsansvarig.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Malin Berghagen ser fram emot att gifta sig med sin kärlek, Martin Charlton.

Planerna är i gång och Berghagen vet precis hur hon vill ha det.

– Jag vill gå och fixa en brudklänning utan att han vet om, så där gammalt, traditionellt. Det vill jag göra. För att han inte ska få se mig i min brudklänning och hur jag ska se ut, förstå vad roligt det kan bli om vi klär oss helt olika., säger Malin Berghagen i podcasten ”Berghagen och Tess”.

Malin Berghagen, 52, och pojkvännen Martin Charlton, 47, förlovade sig i april, efter ett år tillsammans. Berghagen har tidigare berättat att frieriet var en överraskning, men att hon inte tvekade att säga ja.

Nu planeras det för fullt, och även om det inte ännu finns ett bestämt datum ser Malin Berghagen fram emot den stora dagen och vet precis hur hon vill ha det. Det berättar hon i podcasten ”Berghagen och Tess”, som hon har tillsammans med vännen Tess Merkel, 49.

– Jag vill nog inte ha ett jättestort bröllop som sist. Jag vill nog ha ett bröllop med mina närmaste i familjen och för mina kompisar liksom, berättar Malin Berghagen i podcasten.

Malin Berghagen: ”Känner dem inte”

Inte heller vill hon ha en massa långa tal, förklarar hon. Visserligen håller hon med vännen, Tess Merkel, om att det ska vara hennes dag då hon ska känner sig som en drottning, och ha så många tal som hon bara vill. Men hon menar att det kan bli långtråkigt för gästerna med långa och personliga tal som ingen annan förstår.

– Jag tycker jättemycket om bröllop men jag tycker bara inte om tal Tess. Alltså fy fasiken för tal när det är liksom 108 tal som man ska lyssna på från människor som, man känner dem inte liksom, säger Malin Berghagen i podcasten.

Nästa steg menar de är bordsplacering. En viktig del i planeringen, beskriver Tess Merkel. Hon berättar att hon har en vän som alltid blir placerad med de äldre släktingarna och sitter och sneglar på ”party-bordet”. Något som de båda vännerna menar gör att det är viktigt att tänka efter vart man placerar gästerna så att alla blir nöjda.

”Fixa en brudklänning utan att han vet om”

Vännen Tess Merkel kommer vara en stor del av bröllopsplanerna. I podcasten ger Berghagen vännen det ärofyllda uppdraget att vara bröllopsansvarig och de berättar att de redan har pekat ut en möjlig brudklänning. Dessutom var det även med just Berghagen som Merkel kom på att hon ville ha en regnbågsklänning när hon gifte sig med sin Kenny Salomons, och nu vill även Malin Berghagen ha sin väns råd.

– Ja, jag vill gärna ha med dig. Jag vill ha med dig när jag ska fixa min bröllopsklänning, säger Malin Berghagen i podcasten och fortsätter senare:

– Jag vill gå och fixa en brudklänning utan att han vet om, så där gammalt, traditionellt. Det vill jag göra. För att han inte ska få se mig i min brudklänning och hur jag ska se ut, förstå vad roligt det kan bli om vi klär oss helt olika.

Expressen har sökt Malin Berghagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.