Berghagens ärliga ord om Kristin: ”Kan trigga mig”

Hyllningen till Lill-Babs inför Malin Berghagen
Malin Berghagen gästar podden ”Nemo möter en vän” och berättar bland annat om relationen med systern Kristin Kaspersen.
Foto: OLLE SPORRONG
Malin och Kristin är även halvsyster med Lill-Babs tredje dotter Monica Svensson.
Foto: FREDRIK SANDBERG /TT / TT NYHETSBYRÅN

Malin Berghagen har precis som systern Kristin Kaspersen omgärdats av kändisskapet sedan barnsben.

I Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän” berättar hon om familjen och den viktiga relationen med systern.

– Om jag ringer säger ”jag behöver dig nu”, då sätter hon sig på ett plan eller i sin bil och släpper allt.

Medieprofilen och yogaläraren Malin Berghagen, 55, är inte bara dotter till Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson, utan är även halvsyster till tre år yngre Kristin Kaspersen.

När kändisdottern gästar ”Nemo möter en vän” berättar hon bland annat om just relationen med systern.

– Hon ger mig en känsla av stolthet. Jag är extremt stolt över Kristin och det hon åstadkommer. Hon är också min utmaning för hon är fortfarande min lillasyster och jag kan triggas av saker som hon gör som egentligen handlar om när vi var små. Alla som har en lillayster eller lillebror vet vad det innebär.

Hyllar systern Kristin Kaspersen

Samtidigt berättar hon hur hon och Kristin Kaspersen kom väldigt nära varandra som barn då deras gemensamma mamma Lill-Babs ofta var ute på jobbresor.

I podcasten hyllar hon också sin syster för hur hon alltid ställer upp.

– Det bäst jag vet med Kristin är att vi kan jobba på olika plan, vi kan bo på olika platser, men när det skiter sig, då vet jag att hon kommer vara där. Och det vet hon att jag kommer vara också. 

Men Berghagen förklarar också hur de två systrarna ibland är ifrån varandra i perioder av livet då behöver att ”stå själva” har växt sig stort. 

Och att hon är den äldre av dem är något som är svårt att släppa.

– Jag är också extremt storasyster med henne. Jag är konstant orolig.

Lasse och Malin Berghagen.
Foto: Hans Shimoda/TT / TT NYHETSBYRÅN / Hans Shimoda
Malin och Lasse Berghagen tillsammans 2005.
Foto: Karin Törnblom/TT

”Blev mycket partaj”

För Nemo Hedén delar Malin Berghagen också med sig av sin relation med sin pappa Lasse Berghagen, 76, som periodvis innebar mycket frånvaro och saknad.

– Jag såg upp till min pappa väldigt mycket men han var väldigt ung när han träffade min mamma, han var bara 19 år. Så när de skildes var han 21 och det blev mycket partaj med Cornelis Vreeswijk och andra. Han liksom sprang åt andra hållet, så långt bort från mamma det bara går. Vilket jag har full förståelse för eftersom hon mer eller mindre krossade hans hjärta. 

– Och det här är en löpsedel över hela landet. Vilket gjorde att jag saknade honom väldigt mycket. Så det skapade en konstant saknad i mig som tog några år att faktiskt förstå vad den kom ifrån, fortsätter Malin Berghagen.

Malin och Lasse Berghagens relation i dag

Relationen med sin pappa, senare i år aktuell med en självbiografi, handlar nu för tiden mycket om det inre livet, förklarar hon i podcasten.

– Med honom pratar jag teater, vi går på museum, vi går på kultur... och i kyrkan och har andlighet. Så det är liksom min själ som pappa står för på något sätt.

Så delar Lill-Babs döttrar upp arvet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.