Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berghagens ändring i livet – efter smärtorna

Malin Berghagen har med inspiration av en av sina söner bestämt sig för att lägga om livet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Lasse Berghagen tillsammans med dottern Malin, 2019.
Foto: IBL

Malin Berghagen har fött fyra barn under sitt 56-åriga liv.

I ett nytt blogginlägg berättar hon att graviditeterna tärt på kroppen – och att hon nu ska agera för att få bukt med smärtorna.

”Jag måste sluta att använda klimakteriet som ursäkt till att inte träna”, skriver hon.

Malin Berghagen sköt på det länge, men nu har hon fattat beslut om att ta tag i det som gäckat henne.

I ett inlägg på sin blogg berättar hon om hur hennes kropp förändrats och slitits av fyra graviditeter och att hon under en längre tid ignorerat det – tills en av hennes söner nyligen genomgick ett träningsprogram.

”Min son har precis gått igenom 10 veckor av total förändring i träning och kost och har enligt någon mätning han gjort på sin sömn blivit 8 år yngre i kroppen,” skriver Berghagen på bloggen.

Det inspirerade henne till att själv ta tag i och försöka göra något åt sina egna besvär, som bland annat innefattat ont i bäckenbenet och ”dåliga knän”.

”Det är ju så gott med livets njutningar också och ligga på soffan och pilla sig i naven. Men jag har ont och det måste jag göra något åt NU.”

Malin Berghagen: ”Jag måste ta tag i det”

Malin Berghagen fortsätter:

”Jag måste sluta att använda klimakteriet som ursäkt till att inte träna. Det är deprimerande när ens kropp inte är som den brukar men jag kan inte bara ge upp för det. Jag måste ta tag i det.”

Enligt bloggen har Berghagen gjort ett hälsotest där hennes värden så som kolesterolet, som hon för övrigt pekar ut som något hon troligen kommer bli besviken över, mäts. Hon kommer över en period på tio veckor försöka förbättra sina värden.

Utöver hennes son har även Börje Salming, som är svårt sjuk i ALS, fått henne att tänka till.

”Fasiken livet är skört och det kan gå snabbt… Lika bra att göra sitt för att hjälpa kroppen,” skriver hon.

Ur arkivet: Malin Berghagens oro för pappa Lasse Berghagen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.