Barbro "Lill-Babs" Svensson med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ IBL BILDBYRÅ / IBLABBarbro "Lill-Babs" Svensson med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Barbro "Lill-Babs" Svensson med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Malin Berghagen och mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESMalin Berghagen och mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Malin Berghagen och mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Kristin Kaspersen. Foto: /IBL / /IBLKristin Kaspersen. Foto: /IBL / /IBL
Kristin Kaspersen. Foto: /IBL / /IBL

Berghagens och Kaspersens återförening utomlands

Publicerad
Uppdaterad

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen har återförenats på Palma på Mallorca.

Kristin har rest till systerns träningsvecka på den spanska ön för att lägga sorgen åt sidan en stund.

"En välbehövlig vecka på många sätt", skriver Kaspersen på Instagram.  

Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort 3 april i år, efter att ha drabbats av en elakartad cancer. Den sista tiden hade hon hela tiden familjen, med systrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen, runt sig i Stockholm där hon vårdades. 

Sedan dess har Malin Berghagen rest tillbaka till Palma där hon bor. Och nu följer Kristin Kaspersen efter. Systrarna har återförenats på den spanska ön Mallorca för en träningsvecka som Malin Berghagen arrangerar.  

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen återförenade

https://www.instagram.com/p/BhiwqzeFZU_/?taken-by=kaspersen

"Nu åker jag till Palma. En resa med springtime och min syster ”Malin vecka”. Det blir en vecka där vi tränar Yoga, Soma, bergspromenad, besöker vingårdar och upptäcker Palma och denna vackra ö i Malins tecken. Det är min systers träningsvecka där hon visar sitt Mallorca", skriver Kristin Kaspersen på Instagram. 

Kristin Kaspersen skriver om resan

https://www.instagram.com/p/BhljgPKlmsq/?taken-by=mberghagen

För TV4-programledaren blir veckan ett sätt att få en chans att försöka lägga undan sorgen efter den älskade mammans bortgång för en stund. 

"Ska bli skönt att komma i väg. Att försöka lägga sorgen till sidan en stund. En välbehövlig vecka på många sätt", skriver Kaspersen. 

Kristin Kaspersen skriver om den välbehövliga resan.

"Tacksam för återhämtning, tacksam för solens energi, tacksam för alla kramar. Och extremt tacksam för att mamma alltid är med oss. Hon lärde oss njuta av det liv vi har", skriver Kaspersen.

Malin Berghagen har också delat med sig av bilder och videos från veckan. 

Kärleken till Lill-Babs

Sedan den älskade artisten gick bort har artist-Sverige förenats i sorgen. 

I Söndagsintervjun i P1 berättade Siw Malmqvist under söndagen om sin sorg efter vännen.

– Det känns så sorgligt. Vi får aldrig sitta och tjattra och snacka och skratta i gen. Får aldrig se henne mer. Jag har så svårt för att fatta det, sa hon i intervjun och fortsatte.

– Hur kan man ha så mycket cancer och inte ha ont någonstans? Det märktes ingenting. Så kom hon upp på sjukhuset och så förbättrades hennes värden och som hon alltid sa "allt går – utom nyfödda barn". Hon gav sig fanken på att allting skulle gå – och det sa jag till henne också. Men sedan klarade hon inte av att vara hemma och hon fick komma upp på Stockholms sjukhem och då någon gång förstod vi att det inte går

https://www.instagram.com/p/Bhl1BCOFTCm/?taken-by=kaspersen

Systrarna delade tillsammans ett meddelande på Instagram när Barbro "Lill-Babs" Svensson gått bort. 

"Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita", skrev de. 

https://www.instagram.com/p/BhGibBIlJOw/?taken-by=mberghagen
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag