Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berghagens livsbeslut – löftet till pojkvännen

Hyllningen till Lill-Babs inför Malin Berghagen
Malin Berghagen har flera löften för 2020.Foto: OLLE SPORRONG
Ett av dem har hon fattat tillsammans med kärleken Martin Charlton: De ska fokusera på att ta ett år i taget.Foto: OLLE SPORRONG
Enligt Malin Berghagen är det ett bra knep för att hålla kärleken vid liv. Foto: OLLE SPORRONG
Malin Berghagen och Martin Charlton träffades 2018. Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Malin Berghagen berättade nyligen om sitt nyårslöfte att inte dricka alkohol under 2020.

Men hon och pojkvännen Martin Charlton har också ett gemensamt löfte till varandra för att hålla kärleken vid liv.

– När man bestämmer sig för varandra måste man gå all in. Man får inte ha en dörr öppen åt något håll, säger hon i podcasten ”Berghagen och Tess”.

Skådespelaren, författaren och yogaläraren Malin Berghagen, 52, siktar mot en nystart 2020. Dagen innan nyårsafton avslöjade hon på sin blogg att hon som nyårslöfte bestämt sig för att vara nykter hela året. Det främsta syftet är att undvika socker och jäst. 

Men samtidigt har hon också ett större gemensamt mål med kärleken Martin Charlton, 47.

Engelsmannen kom in i Malin Berghagens liv bara tre veckor efter att hennes mamma, den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort den 3 april 2018.

– Jag fick nåden att bearbeta sorgen efter mamma med väldigt mycket kärlek. Det har varit en enda stor omfamning, känslan av att vara älskad och få vara i Martins trygga famn, sa hon till Hälsoliv i december samma år.

Våren 2019 förlovade sig dessutom paret. 

Malin Berghagen: ”Måste gå all in”

I Berghagens podcast ”Berghagen och Tess” som hon driver med artisten Tess Merkel Solomons, 49, berättar hon nu också om parets löfte till varandra. Ett löfte som handlar om att hålla kärleken vid liv. Hon berättar att det är något de lärt sig om en kurs de varit på.

– När man bestämmer sig för varandra måste man gå all in. Man får inte ha en dörr öppen åt något håll, utan att man bestämmer sig för ”okej, vad gör vi nu då 2020”. Då tog vi hand och bägge två sa ”jag vill köra fullt ut ett år till”.

Malin Berghagen fortsätter med att betona vikten av att deras kärleksförhållande inte får bli slentrianmässigt.

– Även om vi båda två känner att vi bli gamla med varandra och det känns väldigt härligt, så känns det viktigt att få in med ”full commitment”, ett år i taget. Jag tror att det är lättare att kanske tappa hoppet eller tappa fokus om man hela tiden tänker 'äh jag ska ändå leva med honom hela livet, så who cares'. 

Ska ha utvecklingssamtal på nyårsafton

Parets kärlekslöfte under 2020 ska om nästan ett år fram i tiden sedan utvärderas, förklarar Malin Berghagen.

– Så till nästa år kan man ha ett litet utvecklingssamtal. Nyårsafton 2020. Och bara säga ”hur gick det? Hur gjorde vi?”. Man kan välja sex månader eller ett år, och vi valde ett år.

Malin Berghagen har tidigare också berättat om ett annat relationsknep som hon och Martin Charlton har.

– En gång i månaden hedrar vi vår kärlek, det datumet vi träffades. Varannan månad gör han någonting och varannan månad gör jag någonting. Då är det bara han och jag. Det fördjupar och gör vår relation speciell, sade hon i tidigare avsnitt från sin podcast i april 2019. 

Expressen har sökt Malin Berghagen för en kommentar.

https://www.instagram.com/p/B6iITMgFnHc/

Malin Berghagen: ”Vi kommer bli berörda”

Malin Berghagen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.