Berghagen i sorg -
Dag Taylor är död   

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dag Taylor, sonen Christopher Taylor och Malin Berghagen. "Han har alltid varit en energikälla och stöttepelare för alla oss barn", säger sonen till Expressen Nöje.
Foto: PRivat
Dag Taylor och Malin Berghagen 1986.
Foto: Karl Melander
Dag Taylor träffade Malin Berghagen på 80-talet genom hennes mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson.

Malin Berghagen och familjen är i sorg.

Ex-mannen Dag Taylor, som hon har barnen Christopher och Love tillsammans med, har tragiskt gått bort.

- Jag kommer att minnas honom som min hjälte och förebild, säger sonen.

För en vecka sedan avled Dag Taylor, bara 51 år gammal.

Tillsammans med Malin Berghagen fick den före detta dansaren Dag Taylor två barn: Sonen Christopher, 27, och dottern Love, 24.

För Expressen berättar Christopher om saknaden efter sin far.

- Jag kommer att minnas honom som min hjälte och förebild. Men också som en otroligt älskad person av väldigt många människor. Han har alltid varit en energikälla och stöttepelare för alla oss barn, säger han.

Christopher och hans syster, Love, växte upp i Järvsö tillsammans med mamma Malin Berghagen - men hälsade på sin pappa i Stockholm varannan vecka.

Hade alltid roligt

- Pappa och jag har alltid haft en väldigt bra relation, trots att jag växte upp i Järvsö tillsammans med mamma och min bonuspappa Tommy. Men när jag och min syster Love hälsade på honom varannan vecka i Stockholm hade vi det alltid väldigt roligt tillsammans. Sedan så jobbade vi ihop på Dagens Nyheter och vi fick varje dag tillsammans där i två år, vilket jag är väldigt tacksam för.

Christopher hade kontakt med sin far så sent som dagen innan Dag avled.

- Jag och min familj har fått ett otroligt stöd av nära och kära. Och vi alla saknar honom väldigt mycket, säger Christopher.

På 80-talet var Dag Taylor en av Sveriges mest framgångsrika dansare och uppträdde med bland andra Emilio och Vito Ingrosso.

Malin Berghagen träffade Dag när han dansade bakom hennes mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson.

Kände Berghagen i 29 år

Malin Berghagen berättar också om sorgen.

- Jag och Dag har känt varandra i 29 år så det är en lång tid. Vi blev föräldrar väldigt unga med allt vad det innebär. Och vi fick två fantastiska barn tillsammans. Dag var den som introducerade mig till fysisk träning och senast i morse när jag gjorde mina benböj tänkte jag på det. Konstigt eller hur... Han var min ständiga PT, säger Malin Berghagen.

Dödsfallet är en tung förlust för Malin. Dag bodde, precis som hon, på Mallorca.

- Dag var den vackraste man jag någonsin träffat. Med ett leende som var omöjligt att inte bli smittad av. Vår relation var väldigt bra de senaste fem åren, då vi hamnat lite på samma plats i livet. Han var så lycklig över att få flytta till Mallorca och jag var självklart överlycklig över att han också fanns här för våra gemensamma barns skull. Han kommer vara otroligt saknad av så många, säger Malin.

Var artist och manager

Malin försöker finnas till hands för sina barn, för att hjälpa dem att ta sig igenom den svåra sorg de befinner sig i.

- Jag pratar med dem varje dag flera gånger om dagen och det viktigaste jag kan göra nu det är att vara här på plats på Mallorca där deras pappa fortfarande är, säger Malin.

Dag jobbade dessutom som soloartist och var under en period manager för Alina Devecerski och Alice Gernandt (Ace Wilder).

- På senare år jobbade han som säljare på Dagens Nyheter och startade även ett eget konsultföretag, säger Christopher.

Varför Dag gick ur tiden är än så länge inte klarlagt, obduktionen som väntas ge svar dröjer.

- Vi vet att det var en sjukdomsbild inblandad. Men i nuläget vet vi inte så mycket om det, säger Christopher.

Dag Taylor blev 51 år gammal. Han efterlämnar barnen Christopher, Love, Niki, 15, och Noelle, 10.

Dag Taylor

Malin Berghagen och Dag Taylor kände varandra under 29 år.

Det före detta paret träffades på 80-talet, i samband med att Dag dansade bakom Barbro "Lill-Babs" Svensson, Malins mamma, under en konsert.

Han skördade också stora framgångar tillsammans med Vito och Emilio Ingrosso.

Tillsammans med Malin fick Dag sonen Christopher och dottern Love. När paret separerade bodde barnen tillsammans med Malin i Järvsö, men hälsade på sin pappa i Stockholm varannan vecka.

Efter separationen fortsatte Dag och Malin att vara goda vänner.

För en tid sedan flyttade Dag, liksom Malin, till Mallorca i Spanien. Det var också där han tragiskt avled.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.