Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergfeldt dök upp i Icas tidning – SVT: ”Olyckligt”

Carina Bergfeldt.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Bergfeldt, som även syns på omslaget, blir i reklambladet intervjuad om sin senaste bok ”En bra dag att dö”.
Foto: ICA

Carina Bergfeldt medverkade i en intervju i Icas reklamtidning Stammis – samtidigt som hon programledde i SVT, skriver Dagens Nyheter.

Det är något som kan strida mot SVT:s egen policy. 

– Vi borde försäkrat oss när i tiden det här skulle publiceras, säger kanalens presschef Camilla Hagert.

Det är Dagens Nyheter som uppmärksammat att Carina Bergfeldt medverkar i det senaste numret av Icas kundtidning Stammis. 

Bergfeldt, som även syns på omslaget, blir i reklambladet intervjuad om sin senaste bok ”En bra dag att dö”. Hela intervjun är ett samarbete mellan strömningstjänsten Bookbeat och Ica och sker samma månad som hon programlett sitt SVT-program ”Bergfeldt”, skriver tidningen.

SVT är självkritiska efter att intervjun publicerats och Camilla Hagert, presschef på kanalen, säger att tidpunkten för publiceringen blev fel.

– Hon har fått okej på att göra intervjun med kundtidningen, men det blev otydligt att det var en författarintervju. Vi borde försäkrat oss när i tiden det här skulle publiceras, säger Camilla Hagert.

SVT: ”Blev olyckligt”

Enligt SVT:s policy för karantänsregler för medarbetare kan Carina Bergfeldt ha stridit mot kanalens egna regler.

– Det är lite olika beroende på vilken typ av profil man är, om man är medarbetare eller bara medverkande. Men vi brukar säga enligt vår policy att det är fyra veckor efter man har varit mest aktuell i rutan, säger Camilla Hagert som konstaterar att det blev ”olyckligt”.

– Vi skulle varit tydligare med karantänstiden så att det inte blev på det här viset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.