Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bergendahls barnplaner med kärleken: ”Körigt”

Anna Bergendahl tog sig till final med låten Higher Power i lördagens semifinal.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA
Redan när hon gick till semifinal var framgången känslosam för artisten, eftersom familjen, som haft en svår tid med sjukdom, var där och stöttade henne.
Foto: SVEN LINDWALL
Kärleken Kristoffer Eriksson står vanligtvis på scenen med Anna Bergendahl som gitarrist och kapellmästare.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 7

Den nyblivna finalisten i Melodifestivalen är ofta förtegen om sitt privatliv och relationen med kärleken Kristoffer. 

Men nu delar Anna Bergendahl, 30, med sig av sina barntankar.

I lördags tog läkarstudenten sig vidare till final med låten Higher Power. Redan när hon gått till semifinal en vecka tidigare var hon märkbart rörd och började då gråta i en intervju med Expressens Ellinor Svensson

– Jag vet att min familj satt här ute, nästan allihopa och vi har haft det tufft med sjukdom, berättade hon då med tårar i ögonen. 

Allt började år 2010 när Anna Bergendahl vann hela den svenska Melodifestivalen med låten ”This is my Life”, en resa som tyvärr slutade redan i semifinalen i Eurovision Song Contest. Däremellan har hon ställt upp två gånger med låtarna ”Ashes to Ashes” och ”Kingdom Come”. 

Delar scen med pojkvännen

Vanligtvis delar Anna Bergendahl och Kristoffer Eriksson scen med varandra eftersom han spelar gitarr och är kapellmästare i bandet. Enligt Bergendahl finns det bara fördelar med att jobba ihop med kärleken. 

– Det fungerar jättebra, vi kan ju även repetera och förbereda oss hemma. Vi får se Sverige tillsammans och ta både med- och motgång ihop. Och vi brukar komma väldigt bra överens, så jag ser inga nackdelar, säger artisten till Allas.

I en intervju 2018 hade de redan hade bott ihop i tre och ett halvt år och stortrivdes ihop. 

– Vi är kära och lyckliga, berättade Anna Bergendahl för Allas då. 

Tankarna om barn med sambon: ”Hoppas”

Anna Bergendahl har bara en termin kvar på läkarprogrammet i Örebro – och siktet inställt på att bli narkosläkare. Innan hon slutför studierna hoppas hon dock kunna turnera i vår och sommar. Men det finns också annat som tar upp tankarna.

Artisten delar sällan med sig av detaljer om sitt privatliv, men i en intervju berättar hon om parets planer när det kommer till barn. 

– Jag vill väldigt gärna bli mamma själv någon gång i framtiden och hoppas att jag kan bli det. Just nu är det ganska körigt i livet, å andra sidan brukar det ju sägas att det aldrig finns någon helt rätt tid att få barn, säger Anna Bergendahl till Allas.

I samma intervju berättar hon att det redan finns många barn runtomkring henne, och att hon både är moster, faster och gudmor. 

Bröt ihop i Expressens intervju • ”De betyder allt för mig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.