Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergåkras plötsliga uppbrott från kärleken – därför tog det slut

”Bonde söker fru”-profilen Sigrid Bergåkra berättade i september förra året att hon hittat kärleken igen efter uppbrottet från Pål Mases.Foto: OLLE SPORRONG
Nu berättar hästbonden att det nya förhållandet också det har tagit slut.Foto: TV4
Mattias Jansson och Sigrid Bergåkra berättade i en livesändning på Instagram om relationen.Foto: Instagram

”Bonde söker fru”-profilen Sigrid Bergåkra berättade i september förra året att hon hittat kärleken igen efter uppbrottet från Pål Mases.

Nu berättar hästbonden att det nya förhållandet också det har tagit slut.

– Det är fortfarande min bästa vän, men inte så mycket mer än så, säger Sigrid Bergåkra till Hänt. 

Hästbonde Sigrid Bergåkra ,45, blev ett känt ansikte för svenska folket då hon medverkade i TV4-programmet ”Bonde söker fru” 2016. Där fick tittarna följa henne när hon skickade hem alla sina brevskrivare i slutet på säsongen. I stället kontaktade hon Pål Mases och de inledde kort därefter en relation. Paret valde dock att gå skilda vägar i början av 2017.

– Jag har aldrig varit så mycket singel som jag är just nu, sa hästbondet då.

I september förra året berättade dock Sigrid Bergåkra att det återigen fanns en man i hennes liv – nämligen nära vännen och dressyrryttaren Mattias Jansson.

– Vi har känt varandra länge och plötsligt blev vi kära. Jag förstod inte först att det var mer än vänskap. Jag är ganska trög, berättade Sigrid Bergåkra.

”Ska försöka unna mig att gå på dejt”

Paret har sedan de inledda en relation levt som särbos. Men nu berättar TV4-profilen för Hänt att hon och Mattias Jansson valt att gå skilda vägar. 

– Det är fortfarande min bästa vän, men inte så mycket mer än så, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Det är fantastiskt att vi har behållit vänskapen, provat lite grann och ändå kunnat fortsätta behålla vänskapen.

Sigrid Bergåkra menar att det var avståndet som gjorde att förhållandet inte fungerade.  Men trots uppbrottet så har hästbonden inte slutat tro på kärleken.

– Det är något som får komma till mig senare i livet, helt enkelt. Att få vara i en relation. Men jag ska försöka unna mig att gå på dejt. I sommar kanske. Jag tror fortfarande på kärleken, att man hittar någon i livet som pågår. Att man möter någon. Om det är så att det kommer till mig tänker jag unna mig den, ge den tiden till mig själv, säger Sigrid Bergåkra till Hänt.

Expressen har sökt Sigrid Bergåkra.

Här är bönderna i

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.