Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berg om skilsmässan från Luuk: ”Bara bröt ihop”

Carina Berg talar nu ut om sin tid efter skilsmässan från Kristian Luuk. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Carina Berg berättar om hur hon bröt ihop i sitt hem. Foto: LINN HEDESSTRÖM BLAD
Sedan december 2018 är Carina Berg gift med Erik Johansson. Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz

Carina Berg bryter tystnaden om den tuffa tiden efter skilsmässan från Kristian Luuk. 

Nu berättar hon om tårarna när hon bröt ihop i sitt hem. 

– Jag hade sånt självpisseri, jag piskade på mig själv och hatade på mig själv. Det var så himla destruktivt gjort, säger hon i podcasten ”Gynning & Berg - Hittar sig själva”. 

I oktober 2017 kom beskedet: programledarna Carina Berg, 41, och Kristian Luuk, 52, skulle skilja sig efter tolv år tillsammans. 

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Efterson det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”, skrev Carina Berg på sin Instagram och undertecknade inlägget med bådas förnamn. 

Sedan dess har båda parter varit tysta om uppbrottet, men nu talar Carina Berg ut om de tuffa känslorna efter skilsmässan.

 I podcasten ”Gynning & Berg - Hittar sig själva” tillsammans med Carolina Gynning berättar hon om hur hon efter skilsmässan kraschade känslomässigt. 

Det var efter att hon lämnat sonen Holger, 9, på skolan och hon bodde i en egen lägenhet som hon kom hem till. 

”Bara grät och grät”

– Lägenheten var städad, och allt var klart, och i en liten passage i lägenheten så då bara bröt jag ihop, berättar Carina Berg och fortsätter: 

– Man såg in i den här lägenheten väldigt mycket, då kom jag ihåg att ”jag vill inte dela det här med alla mina grannar”. Så då la jag mig på golvet i den här lilla passagen i lägenheten, så bara grät och grät och grät och grät jag. 

 

 

Carina Berg berättar att det bredvid henne i passagen fanns en tvättmaskin, och på den andra sidan fanns en återvinning. 

– Då minns jag att jag tänkte så här; ”här ligger jag mellan skräp och smutstvätt, här ligger skiten mellan skräpet och smutstvätten”, säger hon och fortsätter förklara de tunga känslorna hon kämpade mot inombords: 

– Jo, för att också ”vem är jag, vad hände med mitt liv?”. Allt det där. Det var, jag hade sånt självpisseri, jag piskade på mig själv och hatade på mig själv. Det var så himla destruktivt gjort, säger hon i podcasten. 

Livet efter skilsmässan

Carolina Gynning och Carina Berg pratar även om de tuffa känslorna att behöva vara ifrån sina barn. 

– Dels måste man luta sig mot att de har det jättebra, det är inte så att de är utan en förälder, säger Carina Berg i podcasten och utvecklar: 

– Det är inte så att du upphör att vara deras mamma bara för att du inte är med dem, du är deras mamma hela tiden, du är deras mamma när du har dem, du är deras mamma när du inte har dem. 

 

 

Nästan 2,5 år har gått sedan Carina Berg och Kristian Luuks skilsmässa bekräftades. Sedan dess har hon hittat kärleken i fotbollsstjärnan Erik Johansson, 29, som hon gifte sig med i december 2018. Samtidigt är saknaden efter sonen fortfarande påtaglig när han är hos sin pappa. 

– Jag saknar ju honom, jag saknar honom hela tiden ändå när jag inte är med honom, säger Carina Berg om sonen. 

Hon poängterar att hon i dag är på en bra plats i livet. 

– Livet efter en skilsmässa kan ju bli himla bra, säger hon i podcasten. 

Expressen har sökt Carina Berg som avstår att kommentera. 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.