Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berg och Luuk vädjar om vännernas tystnad

Kristian Luuk och Carina Berg
Foto: Sven Lindwall
Carina Berg och Kristian Luuk
Foto: Linn Hedesström Blad

Ett av kändis-Sveriges mest hyllade par är historia.

I fredags berättade Carina Berg, 38, och Kristian Luuk, 50, att de ska skiljas och nu kärleksbombas de av fans och vänner - samtidigt har paret enligt uppgift bett människor med insyn i skilsmässan att ligga lågt.

– De ringde i går och bad mig inte kommentera, säger Jesper Parnevik.

Nyheten om att Carina Berg och Kristian Luuk ska skiljas slog ner som en bomb under fredagen. Men redan för flera månader sedan började det cirkulera rykten om att paret skulle ta ut skilsmässa.

Innan sommaren uppges Carina Berg och Kristian Luuk ha tagit en paus i förhållandet för att ta reda på om de skulle fortsätta tillsammans.

Men så blev det alltså inte.

Paret valde att berätta om skilsmässan i ett gemensamt inlägg på Instagram, som publicerades samtidigt på Carina Bergs och Kristian Luuks konton på Instagram.

Och där har båda kärleksbombats med stöttande ord från fans och vänner. Bland de som stöttar paret finns bland andra tv-profilen Annika Duckmark och komikern Özz Nûjen samt både Mia och Jesper Parnevik.

– Ja det är självklart. De är goda vänner och det kommer de vara för alltid. Det är inget som en sådan här grej ändrar på, säger Jesper Parnevik.


LÄS MER: Carina Berg och Kristian Luuk skiljer sig


Carina Bergs och Kristian Luuks närmsta vänner ska ha känt till att paret de senaste månaderna valt att se över sin relation. I samband med att skilsmässan blev offentlig har de enligt uppgift bett människor med insyn i parets relation att ligga lågt. En instruktion även Jesper Parnevik har fått.

– De ringde i går och bad mig inte kommentera så det får man respektera. De vill göra det på sitt sätt. De vill att det ska vara en privat skilsmässa för barnens skull.

Blev vänner genom TV4-programmet

Det var 2011 som Carina Berg flyttade in hos familjen Parnevik i Florida i samband med hennes TV4-program "Berg flyttar in". I programmet berättade Jesper Parnevik bland annat hur han och Mia Parnevik träffades.

Efter programmet höll de kontakten och blev goda vänner.

– Jag lurade ju Parneviks att det var kutym att ha återbesök. Men då fick jag tillbaka att hela Parneviksklanen kom till vårt lantställe i somras. Så det är ge och ta, men det var väldigt roligt, sa Carina Berg i en intervju med Aftonbladet 2011.


LÄS MER: Kärlekssagan som tog slut på Instagram


Carina Berg kom sedan att hälsa på paret i Florida ännu en gång. Den här gången var dock resan privat.

– Det var faktiskt Mia Parnevik, som är extremt härlig, lika härlig som Jesper, som sms:ade mig kort efter att vi hade varit där, ”åh, vad kul det var, när kommer du tillbaka?”. Och jag är ju väldigt svensk och svarade artigt på det där ”åh, tack själv, det vore roligt, hihi, kram”, säger hon till Aftonbladet och fortsätter: Då svarade hon: ”Nä, men allvarligt när kommer du? Kom nu, kom när som helst, kom då, kom hela familjen till jul.” Så jag och mina två tjejkompisar åkte dit på någon slags rekreationsvecka, det var en bra kontakt, säger hon.

Fick ni en nära relation efter programmet?

– Ja, både Carina och Kristian är goda vänner, säger Jesper Parnevik.

De är ju precis som du och Mia ett par som levt mycket i händelsernas centrum om man säger så, kan det tära på relationen?

– Det behöver inte göra det. När det gäller Mia och mig så är det inget som har tillfört några svårigheter tycker jag. Vi kör vårt race oavsett om det är offentligt eller inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.