Berg och Luuk saknar äktenskapsförord

Carina Berg och Kristian Luuk skiljer sig.
Foto: Linn Hedesström Blad
Tv-paret saknar äktenskapsförord.
Foto: Roja Studios / STELLA PICTURES

Carina Berg, 38, och Kristian Luuk, 50, går skilda vägar.

Det före detta paret har inget äktenskapsförord och deras två olika bolag är värda över 13 miljoner kronor.

"Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner, skrev de i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Det var under fredagen som tv-profilerna Carina Berg, 38, och Kristian Luuk, 50, berättade i ett inlägg på Instagram att de valt att skilja sig. Då skrev Carina Berg om beslutet:

"Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Efterson det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här".

Kristian Luuk delade samma inlägg på Instagram.


LÄS MER: Carina Berg och Kristian Luuk vädjade vännerna om tystnad


Carina Bergs bolag värt mer än Kristian Luuks

Carina Berg och Kristian Luuk hade inget äktenskapsförord, och de drev två separata bolag. Carina Bergs bolag är värt 7 149 000 kronor, och Kristian Luuks är värt 5 940 000 kronor. Carina Bergs bolag är alltså värt drygt 1,2 miljoner kronor mer än Kristian Luuks.

De har också en stor lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm.

Det forna paret har under en längre tid omgivits av rykten om en separation, men det är inget de tidigare har kommenterat. När det blev officiellt att paret går skilda vägar ska de samtidigt ha bett sina närmsta vänner som känt till separationen en tid, att inte vidare kommentera parets uppbrott. En av de som fått den instruktionen var Jesper Parnevik.

– De ringde i går och bad mig inte kommentera så det får man respektera. De vill göra det på sitt sätt. De vill att det ska vara en privat skilsmässa för barnens skull, sa Jesper Parnevik tidigare till Expressen. 


LÄS MER: Carina Berg och Kristian Luuk skiljer sig 


Carina Berg och Kristian Luuk träffades 2005

Kristian Luuk och Carina Berg träffades när de spelade in TV4-programmet "God natt, Sverige" tillsammans 2005. De gifte sig 2008 och tillsammans har de en son. Under sina inlägg på Instagram har de fått mycket stöd och sympatier från följarna.

"Så skönt att du skriver att ni är väldigt goda vänner. Alltid sorgligt när det händer men ibland ett måste tyvärr för att hitta nya vägar på livets stig. Kram till er alla tre", skriver en användare.

"Men å vad många som skiljer sig. Sorgligt och tråkigt", skriver en annan.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.