Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beppe Starbrink i allvarlig motorcykelolycka

Beppe Starbrink.
Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

”Go'kväll”-programledaren Beppe Starbrink har varit med om en allvarlig motorcykelolycka.

Tv-profilen är nu sjukskriven och ersätts under i det populära programmet.

– Jag var jätteorolig när jag såg röntgenplåtarna efter olyckan och tänkte att det här kommer ju inte gå bra, säger Starbrink.

För två veckor sedan var Beppe Starbrink, 56, med om en allvarlig motorcykelolycka, något Aftonbladet var först med att rapportera om.

Programledaren var på väg till jobbet och skulle bromsa för ett rödljus men fick vattenplaning och fick då motorcykeln över sig. 

– Jag hade hjälm så klart så jag klarade huvudet och ryggen, men benet gick åt helvete, berättar Bebbe Starbrink.

Dagen efter olyckan opererades tv-profilen i fem timmar.

– Det är helt otroligt hur de lyckades laga benet, säger Starbrink och fortsätter:

– Jag var jätteorolig när jag såg röntgenplåtarna efter olyckan och tänkte att det här kommer ju inte gå bra. Men kirurgen berättade sin plan och hur han tänkte göra, jag trodde han skojade när han sa att han tänkte lappa ihop benet med ståltråd. Sedan när jag såg röntgenplåtarna efteråt så jo, det gjorde han! Han fixade benet med ståltråd och titanplattor.

Starbrink berättar även att han redan börjat komma i gång en del med sjukgymnastik och att han trots omständigheterna mår bra.

Ersätts i höst

På grund av olyckan är Beppe Starbrink nu sjukskriven och kommer vara borta från ”Go'kväll” tills mitten av december.

– Det är jättetråkigt, det är ett extremt roligt programledarjobb. Men det är ett väloljat maskineri och de klarar sig utan mig absolut. 

Han ersätts av Frida Wengberg, programledare för ”Sverige idag”.

– Det känns jätteroligt även om det förstås blir stora skor att fylla som vikarie för Beppe. Jag har jobbat som nyhetsjournalist i många år och ser fram emot att få göra längre intervjuer och möta spännande gäster tillsammans med ”Go´kväll”-publiken under hösten, säger Frida Wengberg i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.