Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Benny Hults känga till sina konkurrenter

Benny Hult tror att han är en bättre vinnare än Awa Santesson-Sey och Isak Danielsson. "Det känns som att Awa till exempel har ett par år kvar innan hon kan satsa. Jag kan gå direkt och ställa mig på vilken scen som helst", säger Benny.

Två 15-åringar och en 42-åring, alla med lika stor lust att vinna "X factor".
Men inför kvällens final ger Benny Hult en känga till sina yngre konkurrenter.
- Jag är en mer färdig artist. Jag kan gå direkt och ställa mig på vilken scen som helst, säger han.

Awa Santesson-Sey, 15, har tidigare berättat om hur viktig en artistkarriär är för henne. Sedan flera år tillbaka har hon som mål att bli en stor internationell artist, och satsar allt på att vinna, vilket visade sig tydligt i går när hon började gråta av pressen på repetitionerna.
- Jag vill verkligen verkligen vinna. Jag kan inte tänka mig något annat än att bli artist och det skulle betyda allt för mig att vinna. Alltså jag vill det så jättemycket, berättade hon i förra veckan.

"Klart jag vill vinna"

Även Isak Danielsson, 15, har sitt sikte inställt på förstaplatsen.
- Det är klart att jag vill vinna. Det vill man ju när man har kommit så här långt.
Men Benny Hult, 42, menar nu att han är en bättre vinnare än de två som inte har gått ut skolan än.
- Det känns som att Awa till exempel har ett par år kvar innan hon kan satsa. Jag kan gå direkt och ställa mig på vilken scen som helst. I förra veckan sjöng jag för Globen, 10 000 personer, säger Benny och tror att hans chanser att vinna är höga.
-Det kan bli så att det blir jag och Awa som det står mellan. Hon och jag är de enda två som inte har stått i duell.
- Och Awa och Isak slåss lite om samma röstare. Jag har ett lite bredare spektra på mina röstare. Jag har både åttaåringar och upp till 70 och 90 till och med. Det kan ge mig en fördel, säger han.
Men även om Benny har visat sig omåttligt populär finns det många som inte tycker om hans framgångar i programmet. De senaste veckorna har många hatiska kommentarer publicerats på internet, om att Benny inte är värd att stå i final.


"Känns förjävligt"

- Jag har tyvärr sett en hel del. Det känns förjävligt. Det är klart att man blir ledsen och man försöker att inte ta det till sig. Men de flesta kommentarerna som jag har läst är från kids som kanske inte tänker på vad de skriver. För de är det kanske inget hårt språk, men jag tar åt mig. Jag var lite nere förra veckan, innan förra fredagen, säger han.
Isak Danielsson håller inte med Benny om att han har störst chanser.
- Benny har verkligen jättemånga som röstar på honom, men jag tror att alla tre har lika stor chans att vinna. Och jag tror att alla tre har lika stor chans till en bra karriär, oavsett ålder, säger han.