Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Benny Anderssons tvivel mot planerade Abba-turnén

Foto: /IBL / /IBL
Foto: ANDERS WESTIN / TT NYHETSBYRÅN/WESTIN PROMOTION
Foto: SUVAD MRKONJIC

År 2016 kom glädjebeskedet, Abba skulle återförenas.

Nu berättar Benny Andersson att planerna på turnén med digitala versioner av gruppmedlemmarna, kan komma att ställas in.

– Om det blir av blir det någon gång 2021. Förutsättningarna har ändrats, säger han till Aftonbladet.

I juni 2016 återförenades Björn Ulvaeus, 74, Benny Andersson, 72, Anni-Frid Lyngstad, 73, och Agnetha Fältskog, 69, på Berns scen och sjöng. Detta då Björn och Benny firade att det hade gått 50 år sedan de träffades. Några månader senare kom den stora nyheten om att en Abba-turné var på gång. Den legendariska popgruppen berättade att det fanns en planerad avatar-turné där digitala kopior av bandmedlemmarna skulle uppträda tillsammans med ett liveband. Ett projekt som Benny Andersson planerat att lägga mycket arbetstid på efter sommaren.

– Avatarprojektet, det tar nästan all tid nu. Det är så otroligt många människor inblandade och mycket som ska komma ihop, säger han till Aftonbladet.

Tveksamheten över turnén

Turnén var planerad att ha premiär under 2019 men planerna ser nu ut att ha ändrats. När Benny Andersson får frågan om när premiären kan beräknas, berättar han att det inte ens är säkert att turnén faktiskt kommer att bli av.

– Om det blir av blir det någon gång 2021. Förutsättningarna har ändrats. Jag kan inte berätta så mycket.

”De nya låtarna är rätt bra”

De fyra medlemmarna har även spelat in två nya låtar tillsammans, ”Don't shut me down” och ”I still have faith in you”. Men än har ingen av dessa släppts, i stället menar Benny Andersson att det kan bli aktuellt för både låtsläpp och turnédatumet att bli offentliga samtidigt. 

– På något sätt ska vi få det att hänga ihop. Vi kanske släpper låtarna när vi vet premiärdatumet för avatar-turnén och kan sälja biljetter. Vi har inte bestämt. De nya låtarna är rätt bra.

Expressen har sökt Benny Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.