Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Benny Anderssons svindyra modedetalj

Foto: STELLA PICTURES/AVALON / STELLA PICTURES/AVALON AVALON
Foto: JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK / JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hela Abba-gänget var på plats när ”abbatarerna” visades för första gången i London. 

Och det var inte bara showen som var påkostad. 

Benny Andersson dök upp i en riktig dyrgrip.

Den nya showen ”Abba Voyage” har haft premiär i London och recensenterna har gett sina domar om hur den är. 

”Konsert eller påkostad film? Det är inte lätt att veta riktigt vad Abba ger oss med nya upplevelsen ”Abba Voyage”. Med livs levande legendarer på plats hamnar programmerade alter egon i bakgrunden”, skrev Expressens Anders Dahlbom. 

Klart är alltså att den nya Abba-upplevelsen inte är en billig historia och att hela gänget, Björn Ulvaeus, 77, Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76 och Benny Andersson, 75, var på plats under premiären. 

Men det var inte bara showen som har kostad en hel del pengar. Benny Andersson dök upp i en färgglad kaftan som inte går av för hackor. Den kommer från den japanska designern Yohji Yamamoto och går loss på hela 10 068 euro – alltså motsvarande runt 105 000 svenska kronor. 

Så många kameror har skapat ”abbatarerna”

För att kunna skapa ”abbataterna” har de fyra medlemmarna spenderat flera veckor tillsammans i kostymer framför 160 kameror – vilket var en utmaning. 

– Det var det ju. Speciellt för Agnetha och Frida. Vi var ju där i fem veckor. Man kom till jobbet vid 11-tiden och hade sina jobbarkompisar. Vi slutade reagera på varandra när man kom där med prickar i ansiktet och såg konstiga ut. Benny och jag hade rakat oss. Det var det värsta! Jag har inte sett mig så på så många år. Det var ju fruktansvärt jobbigt i sig. Men skägg hindrar från att få fram den exakta haklinjen, har Björn Ulvaeus tidigare berättat för Expressen. 

Björn Ulvaeus: ”Det är en fruktansvärd sjukdom”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.