Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Benny Anderssons stöd efter Josefin Nilssons död

Två år efter systern Josefin Nilssons död återvänder Marie Nilsson Lind till scenen med föreställningen "Mina drömmars land – en show om mi och di".Foto: SVEN LINDWALL
Den 29 februari 2016 dog sångerskan Josefin Nilsson endast 46 år gammal.Foto: STEFAN SöDERSTRöM/STELLA PICTURE / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Systern berättar nu om sorgen och stödet från Benny Andersson.Foto: STAFFAN JOHANSON
Den nya föreställningen "Mina drömmars land – en show om mi och di" har premiär i dag.Foto: Pressbild

Två år efter systern Josefin Nilssons död återvänder Marie Nilsson Lind till scenen med föreställningen "Mina drömmars land – en show om mi och di".

Nu berättar Ainbusk-stjärnan om sin svåra sorg och det stora stödet från vännen Benny Andersson, som var den förste hon ringde utanför familjen efter systerns död.

– Han är en fantastisk människa, verkligen en god person, berättar Marie Nilsson Lind för Aftonbladet. 

Den 29 februari 2016 dog sångerskan Josefin Nilsson endast 46 år gammal.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu systern Marie Nilsson Lind, 56, om tiden efter systerns död, stödet från Abba-stjärnan Benny Andersson, 71, och den nya föreställningen "Mina drömmars land – en show om mi och di" som har premiär i dag.

Föreställningen är Marie Nilsson Linds comeback på scen och spelas under våren och sommaren 2018 på Länsteatern Gotland. Tillsammans med vännen Benny Andersson har Marie skrivit titellåten "Mina drömmars land", en sång som handlar om längtan och saknad.

– Efter Josas begravning har han ringt och supportat och legat på att jag måste jobba igen. Inte tjatat, mer sagt ”Marie, håll ut”. Han är en fantastisk människa, verkligen en god person, berättar Marie Nilsson Lind om stödet från Benny Andersson under de senaste två åren.

 

LÄS MER: Systern Marie försvann helt efter Josefin Nilssons död 

Benny Andersson har under många år varit en viktig del av Marie Nilsson Linds liv – och han var den förste hon ringde utanför familjen när Josefin Nilsson dog. Foto: /IBL / /IBL

Stödet från Benny Andersson

Benny Andersson har under många år varit en viktig del av hennes liv – och han var den förste hon ringde utanför familjen när Josefin Nilsson dog. 

Till Ainbusk skrev han de två låtarna ”Lassie” och ”Älska mig” och Marie berättar hur han hjälpte henne och Josefin ekonomiskt.

– Josa och jag hyrde ett hus, men hade inga pengar, då hjälpte Benny oss med det, berättar hon för Aftonbladet.

Det har varit tunga och mörka år för Marie Nilsson Lind – och Benny Anderssons stöd har betytt mycket för att hon skulle orka komma tillbaka.  

– Jag har nästan inga tårar kvar. Men jag drömmer mycket om henne. Att hon håller på och  faller, jag ska rädda henne, tar hennes hand, sedan vaknar jag och känner att "det var ju bara en dröm". Men inser att det är ju inte bara en dröm, utan en verklig mardröm. Ibland tänker jag att jag måste ringa Josa och berätta något, men det går ju inte, berättar hon i intervjun.

 

LÄS MER: Därför dog Josefin Nilsson

Återvänder till scenen

Hon har tidigare berättat om beslutet att ställa sig på scenen igen.

– För mig handlade det om att välja livet igen, för det var en sådan otrolig chock. Det händer fortfarande att jag går in på macken och köper snus till henne och kommer på mig själv efteråt. Men hon är med mig. Jag har sörjt så mycket så jag orkar inte det mer, har Marie Nilsson Lind tidigare berättat för Hela Gotland. 

I föreställningen, som är en blandning av texter, poesi, monologer, sketcher och musik medverkar även Lennart Bäck, Lee Gotvik, Erik Törner och Joel Kant. 

– Vi kommer att sjunga och berätta och spela med humor och med tårar om hur vi känner och om hur vi känner igen oss i varandra, säger Marie Nilsson Lind i ett pressmeddelande. 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.