Benny Andersson valde bort Björn Ulvaeus. Foto: Herb DehlerBenny Andersson valde bort Björn Ulvaeus. Foto: Herb Dehler
Benny Andersson valde bort Björn Ulvaeus. Foto: Herb Dehler
I går var det premiär för "Mamma mia - the party". Foto: Olle SporrongI går var det premiär för "Mamma mia - the party". Foto: Olle Sporrong
I går var det premiär för "Mamma mia - the party".  Foto: Olle Sporrong
Hela Abba återförenades på scenen.Hela Abba återförenades på scenen.
Hela Abba återförenades på scenen.

Benny Andersson valde bort Ulvaeus

Publicerad

I går var det premiär för Björn Ulvaeus föreställning "Mamma Mia! The party!".

Nu berättar Benny Andersson att han fick förfrågan att vara med och skriva föreställningen – men att han valde bort vännen Björn.

– Jag var inte intresserad, säger han till Expressen tv.

Det var ett fullsatt Tyrol i Stockholm som fick se premiären av "Mamma Mia The Party!".

Det är väldigt sällan som Abba-medlemmarna påträffas på ett och samma ställe, men i går kväll närvarade alla på premiären av musikalen.

Innan föreställningen började lyckades Expressen tv fånga Benny Andersson för en intervju:

– Jag hoppas att det går bra för min kompis Björn. Men jag har inga förväntningar, berättade han.

 

LÄS MER: Därför vill hon inte göra mer Abba

"Inte intresserad"

Abba-legendaren avslöjade också att han har fått förfrågan från Björn Ulvaeus att vara med och skriva material till föreställningen – men att han sa nej.

– Jag var inte intresserad, berättade stjärnan.

Varför inte?

– Det vet jag faktiskt inte, men jag var inte det.

Tror du på en återförening?

– Nej, det gör jag inte. Eftersom vi slutade för så många år sedan. Det är ju 37 år sen. Och jag har massa annat att göra som jag tycker är roligare.

Det var efter musikalen var slut som alla medlemmar i Abba förenades för en gruppbild. Något som inte har hänt på väldigt många år. På Instagram publicerade Kristin Kaspersen en video på det speciella tillfället.

– Jag är jätteglad att alla kunde komma. Vi är jättegoda vänner, sa Björn Ulvaeus.

 

LÄS MER: Programledaren om relationen till Abba

"Bestämt nej"

Dock svarade samtliga medlemmar nej på frågan om en återförening. Den som var absolut hårdast i sitt besked var Björn Ulvaeus.

– Jag säger bestämt nej. Det är bra som det är, att folk kommer ihåg oss som vi var, den där energiska popgruppen, berättade legendaren.

Anni-Frid Lyngstad skämtade om att det visst blir en återförening.

– Ja, det är alltid en återförening, sa hon och skrattade när frågan ställdes från Expressen.

Två seriösa försök

Men tidigare SVT-vd:n Eva Hamilton kunde berätta att Abba tidigare varit nära en återförening hela två gånger.

– Jag tror att jag under min tid som tv-chef har varit med om två väldigt seriösa ganska långt gångna försök som sen brast av olika skäl. Så där kommer det försökas om och om igen, sa hon.

Det var 1972 som Abba bildades för att sedan upplösas i januari 1983. Då hade bandet hunnit släppa åtta studioalbum – och sågs som ett av de absolut största banden i hela världen.

År 2010 invaldes Abba i Rock and Roll Hall of Fame and Museum.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Ellen Pan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag