Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Benny Andersson släpper soloalbum

Foto: HERB DEHLER / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
Benny Andersson.
Foto: SARA PETTERSSON
Foto: /IBL / /IBL

Artisten Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum i höst. 

Musikern och kompositören har spelat in pianoversioner av Abba-låtar. 

"Benny skrev alla sina låtar vid pianot. Nu är hans nästa album klart och det är nära relaterat med hans piano", kan man läsa på ”Abbas” Facebook-sida. 

Den före detta Abba-medlemmen Benny Andersson ska släppa nytt soloalbum rapporterar DN under tisdagen. 

Albumet innehåller nya pianoversioner av gruppens hitlåtar och även låtar från musikalerna ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla”. Albumet heter "Benny Andersson – piano" och kommer släppas under ett tyskt skivbolag som heter "Deutsche Grammophon". 

"Benny skrev alla sina låtar vid pianot. Nu är hans nästa album klart och det är nära relaterat med hans piano", kan man läsa på ”Abbas” Facebooksida. 


LÄS MER: Abba-medlemmarnas hemliga återförening 


Albumet med 22 låtar planerar man att släppa i höst. De kommer innehålla nya versioner av Abbas ”Flickornas Rum” och ”Thank you for the music.”


Benny Andersson mötte Björn Ulvaeus för 51 år sedan 

Abbas resa började 1966, det var Benny Andersson och Björn Ulvaeus som möttes vid en bänk i Linköping och började spela tillsammans. Efter en tid involverade duon sedan sina partners Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. 


LÄS MER: Abba-Björns nya relation till Agneta 


Det blev startskottet på ett av de mest framgångsrika kapitlen i den svenska musikhistorien. I fjol hedrades duon för sina insatser med en ny bänk intill platsen där de möttes för 51 år sedan. Bänken är ljudsatt och för en månad sedan besökte Ulvaeus platsen. 

– Om vi inte hade träffats här så hade jag helt säkert valt en annan bana i livet. Det är en av de där grejerna som har varit helt fundamental i mitt liv, säger han i en tidigare intervju. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.