Foto: HERB DEHLER / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESSFoto: HERB DEHLER / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
 Foto: HERB DEHLER / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
Benny Andersson. Foto: SARA PETTERSSONBenny Andersson. Foto: SARA PETTERSSON
Benny Andersson. Foto: SARA PETTERSSON
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Benny Andersson släpper soloalbum

Publicerad

Artisten Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum i höst. 

Musikern och kompositören har spelat in pianoversioner av Abba-låtar. 

"Benny skrev alla sina låtar vid pianot. Nu är hans nästa album klart och det är nära relaterat med hans piano", kan man läsa på ”Abbas” Facebook-sida. 

Den före detta Abba-medlemmen Benny Andersson ska släppa nytt soloalbum rapporterar DN under tisdagen. 

Albumet innehåller nya pianoversioner av gruppens hitlåtar och även låtar från musikalerna ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla”. Albumet heter "Benny Andersson – piano" och kommer släppas under ett tyskt skivbolag som heter "Deutsche Grammophon". 

"Benny skrev alla sina låtar vid pianot. Nu är hans nästa album klart och det är nära relaterat med hans piano", kan man läsa på ”Abbas” Facebooksida. 

 

LÄS MER: Abba-medlemmarnas hemliga återförening 

 

Albumet med 22 låtar planerar man att släppa i höst. De kommer innehålla nya versioner av Abbas ”Flickornas Rum” och ”Thank you for the music.”

 

Benny Andersson mötte Björn Ulvaeus för 51 år sedan 

Abbas resa började 1966, det var Benny Andersson och Björn Ulvaeus som möttes vid en bänk i Linköping och började spela tillsammans. Efter en tid involverade duon sedan sina partners Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. 

 

LÄS MER: Abba-Björns nya relation till Agneta 

 

Det blev startskottet på ett av de mest framgångsrika kapitlen i den svenska musikhistorien. I fjol hedrades duon för sina insatser med en ny bänk intill platsen där de möttes för 51 år sedan. Bänken är ljudsatt och för en månad sedan besökte Ulvaeus platsen. 

– Om vi inte hade träffats här så hade jag helt säkert valt en annan bana i livet. Det är en av de där grejerna som har varit helt fundamental i mitt liv, säger han i en tidigare intervju. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag