Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Benjamins ultimatum till Pernilla och Emilio

Benjamin Ingrossos familjedilemma: "Fått Youtuba fram"
Benjamin Ingrosso gör succé i årets ”Så mycket bättre”.
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso var den som såg till att relationen mellan Pernilla och Emilio blev bättre.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
När Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2018 var båda hans föräldrar stolta och på plats.
Foto: OLLE SPORRONG
Benjamin och Bianca tillsammans med Emilio under ”Let's Dance” 2016.
Foto: OLLE SPORRONG
Bianca och Benjamin har stöttat varandra genom svåra tidet.
Foto: SVEN LINDWALL

Benjamin Ingrossos föräldrar Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gick skilda vägar redan innan Benjamin Ingrosso kom till världen. 

Och att växa upp som skilsmässobarn har inte varit helt enkel – men stödet i Bianca Ingrosso har gjort det lättare. 

– Vi har haft en väldigt tuff uppväxt. Tuffare än många tror. Men jag tror att vi har hittat våran kärlek och våran vänskap och närhet i och med att vi har fått stötta varandra när det har varit tufft, har Benjamin Ingrosso berättat i ”Renées brygga”. 

Men det var också hans ultimatum, som enligt honom själv, fick allt att vända. 

I familjen Wahlgren/Ingrosso har de mycket gemensamt: Mat, musik och en stor kärlek för familjen. I dag säger Bianca Ingrosso, 25, att både mamma Pernilla Wahlgren, 52, och hennes pappa Emilio Ingrosso, 55, är hennes bästa vänner – men det har inte alltid varit så.  

I sitt sommarprat i P1 har Ingrosso berättat hur svårt det var för henne när hennes föräldrar gick igenom skilsmässan som var klar 2002. 

– Jag började förstå när jag var runt fyra år att det var mycket mer bråk hemma hos mig än hos andra av mina kompisar på mitt dagis. Varför kom inte alla dit gråtandes som jag? Och varför är aldrig någon ledsen över ett bråk som precis skett där hemma? Eller som kommer ske när jag väl lämnar dagiset, sa Bianca Ingrosso i P1.

Men det är inte bara Bianca Ingrosso som har beskrivit sin barndom som tuff – även Benjamin Ingrosso, 23, har berättat om det. Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren gick skilda vägar innan han föddes. 

– Jag har alltid varit ett skilsmässobarn. Jag vet inte hur det känns att bo med mamma och pappa, har Benjamin Ingrosso sagt i ”Värvet”. 

”Har fått youtuba mina föräldrar”

Artisten är aktuell i ”Så mycket bättre”, där han dessutom gjort succé med sina tolkningar, och i programmet berättar artisten att han fått ta till ovanliga metoder för att se sina föräldrar ihop. 

– 80-talet är den enda bilden jag har av mina föräldrar tillsammans, för jag växte inte upp med dem tillsammans. Jag har fått youtuba fram mina föräldrar. Det är ju fett att man kan göra det, säger han i programmet. 

När Benjamin Ingrosso gästade Reneé Nyberg, 54, i ”Renées brygga” berättade artisten att hans och Bianca Ingrossos uppväxt var svårare än vad det kanske har sett ut. 

– Vi har haft en väldigt tuff uppväxt. Tuffare än många tror. Men jag tror att vi har hittat våran kärlek och våran vänskap och närhet i och med att vi har fått stötta varandra när det har varit tufft.

Under sin uppväxt bodde Benjamin Ingrosso hos sin mamma och han har tidigare berättat att relationen till sin pappa inte var så tajt. 

– Farsan var en sån man träffade på fika. Jag kunde bo hos honom ibland. Men vi bodde ju hos mamma, vi har varsitt rum där. Farsan har hyfsat mycket ångest över det i dag att han inte fanns där så mycket för oss. Men det har han verkligen tagit igen nu och jag skulle inte vilja ändra på nånting i min uppväxt, berättade artisten i ”Värvet”.

I dag ser han sina föräldrar som förebilder – men på två olika sätt. 

– Det är alltid pappa jag ringer när jag behöver feedback på låtar, han är den jag ser upp till när det kommer till det kulturella, design, artisteri, musik och dans, mat. I allt sånt är han min typ av förebild. När det kommer till att vara en människa och hur man bemöter folk och hur man ska leva sitt liv så är det min mamma som är min förebild.

Emilio Ingrosso flyttade till Mallorca när Benjamin och Bianca var små och han har själv beskrivit sig som en frånvarande pappa. 

– Ja det är klart, vår skilsmässa var inte världens enklaste. Men jag har ändå varit närvarande känslomässigt och när jag har varit det så har vi haft en otroligt fin kontakt tillsammans alla barnen. Vi har kunnat prata om allt, har Emilio sagt i podcasten ”Livshjulet”.

Ställde ett ultimatum

Men hur gick det då till när allting egentligen vände i Ingrosso-barnens relationer till sina föräldrar?  

Enligt Benjamin Ingrosso är det hans förtjänst att Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso kan umgås igen. Han ställde nämligen ett ultimatum. 

– Jag växte upp med att ha skilda föräldrar. Men jag hade en önskan när jag fyllde fjorton och det var att nu får ni fan käka middag ihop med mig. Det gjorde vi, berättade han i ”Renées brygga.”

Vid middagen kändes allt lite stappligt och konstigt i början, Benjamin Ingrosso hade ju aldrig umgåtts med sina föräldrar ihop. Men det blev bättre och det visade sig bli en vändning i relationen.

– Sedan gick det skitbra sedan dess, förklarade han för Renée Nyberg. 

”Känns jätteoverkligt”

Emilio Ingrosso har dessutom varit med i ”Wahlgrens värld” då hela familjen är samlad – en syn som gör Bianca Ingrosso väldigt känslosam. 

– Det känns jätteoverkligt. Det här kanske låter lite äckligt men jag får typ fjärilar i magen som om jag typ blir kär. Alltså jag kan inte förklara det men jag blir väldigt rörd och gråter oftast när vi är alla tillsammans, har Bianca Ingrosso berättat i ”Hellenius hörna”. 

Dessutom har hon insett att hennes föräldrar gjorde sitt bästa. 

– Man får inte glömma bort sina föräldrar, vi ska vara stolta över våra föräldrar för de är också människor. De är inte bara föräldrar. De är människor som går igenom tuffa grejer och som bär på så mycket ansvar och som gör allt för oss. Men de kan inte alltid vara perfekta och de kan inte alltid vara där för oss så som vi kräver, berättar Bianca Ingrosso i en vlogg. 

Pernilla Wahlgren skulle gärna se att de där svåra åren aldrig hade hänt. 

– Det är klart att man önskar att vi hade sluppit de där åren. Den starka relationen vi har i dag är också mycket tack vare det vi har gått igenom, har hon berättat i ”Wahlgrens värld”. 

Benjamin Ingrossos tårar – sista låten om exet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.