Benjamins terapisamtal om bostadssituationen

Benjamin Ingrossos flyttkaos – bor hos vänner
Benjamin Ingrosso har en egen lägenhet – som han hittills inte har bott i.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
”Jag har pratat mycket med min psykolog om det här, varför det inte går fortare, men alla tar sina steg, och mig tar det lite längre tid”, säger Benjamin Ingrosso om flytten.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Benjamin Ingrosso har i stället bott på sina kompisars soffa det senaste halvåret.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Benjamin Ingrosso köpte sin första egna lägenhet, men renoveringen stoppades av coronapandemin.

I stället har den singelaktuella artisten bott med bästa vännen Jacob ”Nause” Criborn och hans fru i ett halvår – på deras soffa.

– Jag har pratat mycket med min psykolog om det här, varför det inte går fortare, men alla tar sina steg, och mig tar det lite längre tid, säger Benjamin Ingrosso om flytten.

22-åriga Benjamin Ingrosso, aktuell med nya singeln ”Schampoo”, köpte sin första egna lägenhet förra året. Men i stället för att flytta in i den hamnade han på soffan hos bästa vännen Jacob ”Nause” Criborn, 30, och hans fru Melina Criborn, 30.

– Jag har en lägenhet som jag håller på och renoverar, som har varit ett renoveringsprojekt i över ett halvår, eller nästan ett år snart. Jag slog ut köket och skulle bygga ett nytt, men så kom corona, berättar Benjamin Ingrosso.

Artisten konstaterar att han bott på deras soffa i sex månader, men numera ser soffan som sin säng. Samtidigt vill det äkta paret inte bli av min sin husgäst.

– De vill inte att jag ska dra härifrån. De vill helst att jag ska stanna kvar. Det kommer bli jobbigt när jag ska flytta härifrån, säger Benjamin Ingrosso.


Fått reaktioner

Melodifestivalen-vinnaren konstaterar att han fått reaktioner på att han inte hade bråttom att flytta till en egen lägenhet så fort han kunde.

– Det känns som hela jantelagen, att man ska flytta ut och bo själv. Visst, det är väl skitnice det också. Men jag och Jakob älskar att hänga, så han får ett lyxläge som får bo både med sin fru och sin bästa kompis liksom.

”Någon slags inre rädsla”

I stället för att dra hela flyttlasset till lägenheten så tar Ingrosso lite i taget, och börjar nu se fram emot att bo i sitt eget hem.

– I dag ska jag dit med stolar, för jag har inga stolar än, och rensa i garderoben så jag kan trycka in massa kläder. Jag har pratat mycket med min psykolog om det här, varför det inte går fortare, men alla tar sina steg, och mig tar det lite längre tid, säger han och fortsätter:

– Det har väl varit någon slags inre rädsla man har haft. Men nu efter lång tid så ser jag fram emot att kunna bygga ett eget hem, och ha saker hemma som bara är mitt.


Benjamin Ingrossos känslor efter psykologbesöken
Benjamin Ingrossos TikTok-succé – hundratals fans gör dansen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.