Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya siffror: Benjamin krossar vinnarlåten

Nu börjar Benjamin Ingrossos nya liv – han satsar på att en karriär utomlands.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Benjamin Ingrossos flickvän Linnea Widmark går ut med en teori om vad som fällde stjärnan – och berättar om hur hon tröstade pojkvännen.

Nu börjar Benjamin Ingrossos nya liv – han satsar på att en karriär utomlands.

– Jag är jättestolt och hoppas att Sverige är stolta också, säger Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso har gjort sitt i Portugal och beräknas landa på svensk mark sent i kväll. 

Men snart bär det i väg igen – Benjamin Ingrosso åker i veckan till Storbritannien, där han nyligen skrivit på ett skivkontrakt med Black Butter Records. 

– Jag ska göra lite promotion, radio och tv. Det är mitt skivbolag som jag precis har signat med. Och sedan åker jag till Los Angeles därefter och ska göra klart mitt album som förhoppningsvis kommer ut i augusti-september. Sedan vill jag få ut nya singeln så snart som möjligt, säger Benjamin Ingrosso. 

Benjamin Ingrosso slutade på sjunde plats efter den dramatiska röstningen då tittarna svek den 20-åriga sångaren i sista stund. Vann gjorde Israels låt "Toy". Men snabbt efteråt fick Ingrosso sin revansch - svensken dominerar nämligen på musiktjänsten Spotify.

Hans låt ”Dance you off” har spelats över 12 600 000 gånger hos musiktjänsten. Det finns inget annat bidrag i finalens startfält har spelats fler gånger. Den låt som kommer närmast är Italiens ”Non mi avete fatto niente” med strax över 12 miljoner startade strömmar.

https://www.instagram.com/p/BiugISlFGul/?taken-by=benjaminingrosso

LÄS MER: Pernillas tårar i natt – Benjamin stöttas  


Sökte stöd hos flickvännen

Nu berättar flickvännen Linnea Widmark om stödet till Benjamin Ingrosso – han blev ledsen efter att ha fått stor kritik, och sökte tröst hos Linnea. 

Anledningen var den hårda kritik Benjamin Ingrosso fick efter att ha skämtat om de andra Eurovision Song Contest-deltagarna i en uppmärksammad video.

– Han kom hem till mig efteråt och var så ledsen. För att det blev fel. Han är en sån impulsmänniska, säger Linnea Widmark efter tävlingen.

Hon säger att hon inte vet om kritiken efter videoklippet bidrog till Benjamin Ingrossos förlust.

– Det vore ju svinsegt om det är på grund av den. Men jag vet inte. Det vore väldigt segt om det var på grund av en video. Han menade inget, säger Linnea Widmark. 

Festade med kärleken efter förlusten

Kärleksparet festade tillsammans i Lissabon efter förlusten i Eurovision Song Contest – Benjamin Ingrosso sprutade champagne på en privat fest, och Linnea Widmark fick många pussar och kramar. 

Eurovision-stjärnan hyllade Linnea i ett tal under festen: 

– Tack till min flickvän för att du krossade mitt hjärta och fick mig att skriva den här låten. Utan dig hade jag inte varit här i dag, sa Benjamin Ingrosso, som skrev ”Dance you off” under ett tillfälligt uppbrott från Linnea Widmark. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.