Så gör Benjamin Ingrosso för att tackla kärlekssorgen

Benjamin Ingrosso om kärleken
Benjamin Ingrosso gästade ”Nyhetsmorgon” i helgen.
Där berättade han bland annat om sin terapi han gått i, bland annat på grund av uppbrottet med Linnea Widmark.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Paret gjorde slut i början av 2019.
Foto: OLLE SPORRONG

Benjamin Ingrosso, 22, och Linnea Widmark, 23, gjorde slut i början av 2019.

I en ny intervju i ”Nyhetsmorgon” berättar artisten om den svåra tiden efter kärlekskraschen.

– Det senaste året har jag gått till min psykolog en gång i veckan, berättar han.

Det har gått ungefär ett år sedan Benjamin Ingrosso och Linnea Widmark gick skilda vägar.

Sedan dess har artisten då och då delat med sig av sina känslor efter uppbrottet, men samtidigt har han varit relativt fåordig.

– Jag tycker det är lite jobbigt att prata om just så här. Det därför jag trycker in det i mina låtar, säger Ingrosso i ”Nyhetsmorgon” efter att programledaren Anders Pihlblad tagit upp textraden ”I want to go to Costa Rica so I can bring back my Linnea” i hans låt ”Costa Rica”.

Erkännandet i tv

I ett nytt avsnitt av TV4-programmet ”Renées brygga” erkände Benjamin Ingrosso att det tagit längre tid att komma över exflickvännen än han var beredd på och att han när programmet spelade in ännu inte gått vidare.

– Nej inte riktigt, men det är som det är. Det håller jag på att lära mig, att det var den kärleken som jag måste bearbeta och det är väl det jag sjunger om i låtarna. Att alla säger till mig att jag kommer må skitbra men jag gör fan inte det, sa han i programmet.

Går till psykolog varje vecka

I ”Nyhetsmorgon” berättar den tidigare Melodifestivalen-vinnaren att den senaste tiden frekvent gått i terapi.

– Alltså senaste halvåret har jag gått min psykolog en gång i veckan. Jag är 22 år och har väl hyfsat bra koll på vem jag är, men varför jag vill gå till en psykolog var för att veta varför jag är som jag är. Jag vet exakt hur jag fungerar i vissa sammanhang. jag vet varför jag blir ledsen eller sur, men jag skulle vilja veta varför. 

– Och sen med mitt break up som tog mycket längre tid att komma över än jag trodde. Då behövde jag också bearbeta det och fråga mig själv varför, förklarar Ingrosso i TV4-programmet.

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman om vänskapen

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman om vänskapen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.