Benjamin Ingrossos låt ”Dance you off” har streamats rekordmånga gånger efter Eurovisionfinalen. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅNBenjamin Ingrossos låt ”Dance you off” har streamats rekordmånga gånger efter Eurovisionfinalen. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Benjamin Ingrossos låt ”Dance you off” har streamats rekordmånga gånger efter Eurovisionfinalen. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL PERSSON / STELLA PICTURESFoto: MIKAEL PERSSON / STELLA PICTURES
 Foto: MIKAEL PERSSON / STELLA PICTURES

Benjamin snuskbombas efter Eurovision-succén

Publicerad

Benjamin Ingrossos succéframträdande i Eurovisionfinalen fick nästan hans sociala medier att braka samman.

På fem minuter fick den populära svensken 40 000 nya Instagram-följare - men med alla glada tillrop har det också medföljt en del mindre trevliga hälsningar.

– En nakenbild råkade jag kolla. Folk skickar ju jättekonstiga saker, säger artisten i P5 Stockholm

Benjamin Ingrosso, 20, representerade Sverige i Eurovisionsfinalen och säkrade sjundeplatsen. Inför 200 miljoner tittare levererade han ett felfritt nummer och bidraget ”Dance you off” klättrar nu på de europeiska topplistorna.

Efter succéframträdandet har trycket på Benjamin Ingrossos sociala medier varit stort. På tre dagar fick sångaren nästan 100 000 nya Instagram-följare, berättar han i P5 Stockholm.

– När jag gick av scenen hade det gått fem minuter sen jag tittade på min mobil - då hade jag fått 40 000 nya följare, säger Benjamin Ingrosso och fortsätter:

– Jag får hur många DM:s (direct messages) som helst om dagen. De skriver verkligen fina grejer som ”du skulle ha vunnit” eller ”vi älskar dig här”. Jag har haft min första etta utomlands och låten är på de flesta topplistorna i Europa - jag kunde inte vara gladare!

https://www.instagram.com/p/BiugISlFGul/?utm_source=ig_embed

 

LÄS MER: Nya siffror - Benjamin krossar vinnarlåten 

 

Med det goda kommer det onda

Men med alla glada tillrop har det också medföljt en del mindre trevliga hälsningar. Vissa meddelanden är direkt olämpliga.

– En nakenbild råkade jag kolla. Folk skickar ju jättekonstiga saker. Det är allt från en nakenbild på en kille till att det står ”jag hatar dig, du suger”, säger Benjamin Ingrosso.

Men majoriteten av alla meddelanden är fyllda med vänlighet och kärlek.

– Det är verkligen det. Det känns jättefint, säger artisten.

Expressen har sökt Benjamin Ingrosso.

 

LÄS MER: Pernillas tårar i natt - Benjamin stöttas 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag