Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Benjamin portar Pernilla – söker stöd hos Emilio

Benjamin Ingrosso
Emilio IngrossoFoto: Olle Sporrong
Pernilla Wahlgren Foto: /Ibl / /IBL

Benjamin Ingrosso har portat Pernilla Wahlgren från Melodifestivalen 2017 – och distanserar sig från familjen Wahlgren.

Samtidigt söker han tröst och råd hos Emilio Ingrosso.

– I dag är det kanske bättre att heta Ingrosso, har Benjamin Ingrosso tidigare berättat.

Benjamin Ingrosso, 19, gör debut i Melodifestivalen under lördagen när han uppträder med sin souliga låt "Good lovin'" i Malmö.

Men artisten vill inte ha stöd från familjen Wahlgren på plats. Anledningen är att Benjamin Ingrosso inte vill att hans kända föräldrar Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, som träffades under just Melodifestivalen 1985, ska stjäla uppmärksamheten.

– Jag hoppas att folk ser mig mer som en egen individ, och inte som någons brorsa eller son, säger Benjamin Ingrosso.

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren portad från Melodifestivalen

 

Han tar också tydligt avstånd från mamma Pernilla Wahlgren. Benjamin Ingrosso förklarar att han vill att folk ska känna till honom som artist för hans egen musik – inte den musik som hans mamma har gjort.

– När det gäller mitt yrke vill jag att folk ska känna igen mig för det jag gör, och inte för det någon runtomkring mig gör. Man vill ta sig igenom själv, säger Benjamin Ingrosso.

Emilio Ingrossos hemliga tips till Benjamin Ingrosso

Samtidigt har han fått råd av pappa Emilio Ingrosso.

– Jag har redan stöttat honom under hela veckan. Vi gör alltid det, han och jag har alltid lite coachning, säger Emilio Ingrosso.

Vad säger du till Benjamin?

– Jag har sagt att han ska försöka träna så mycket som möjligt så att det sitter i ryggmärgen och att han kan gå ut och vara sig själv utan att vara nervös. Att han inte spelar utan att leva in sig i rollen, säger han och fortsätter:

– Jag tror att man vinner väldigt mycket på det. Och han rätt duktig på det. Men det spelar ingen roll hur rutinerad man är för man behöver alltid någon som påminner om sådana saker, särskilt eftersom han ska ha dans med också.

 

LÄS MER: Benjamin: Bättre att heta Ingrosso

 

Har du lärt honom något hemligt knep?

– Ja, det har redan stått i tidningen att han är bra på att kolla in i kamerorna, säger han och skrattar.

Du menar att det är du som ligger bakom det?

– Lite, lite. Faktiskt. Man måste veta hur kamerorna ligger. Och det är ändå en upplevelse för publiken och tv-tittarna så man måste ge dem det som de ska ha.

– Han vet vad han ska göra, han är rutinerad. Men man ska ändå alltid vara där och stötta.

 

LÄS MER: Bejamins återförening med Emilio Ingrosso

 

Har du någon hälsning till Benjamin?

– Ja, break a leg. Kör hårt så att det ryker bara. Det ska koka på scenen. Jag tycker att han är värd det, han har haft en lite tuff period personligt med flickvänner hit och dit. Då är det bra att få komma ut och visa sina känslor och vem man är.

Du tänker på att han sjunger om sitt ex?

– Ja. Vi brukar prata om det. Jag stöttar alltid mina barn när det gäller sådana grejer.

Vad tycker du om att han är med?

– Jag tycker att det är fantastiskt, det är en bra tävling och en av musikens största händelser i både Sverige och Europa.

Kommer du till Stockholm om Benjamin går vidare till final?

– Absolut, självklart.

I samband med "Let's dance" berättade Benjamin Ingrosso har varför han inte längre vill kallas för Wahlgren.

– När jag var liten var det bättre att heta Wahlgren. Då visste folk lite vem man var, de kunde relatera till familjen. Men i dag är det kanske bättre att heta Ingrosso eftersom Swedish House Mafia är så stora, sa Benjamin Ingrosso då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.