Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Benjamin om barndomen: ”I mitt hem rådde kaoset”

Sommar i P1: Benjamin Ingrosso talar ut om hatet.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO
Benjamin Ingrosso kommer i augusti att göra ”Allsångsscenen är din” på Skansen – som den yngste artisten någonsin.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES/GÖRAN GRANLUND GÖRAN GRANLUND
Benjamin med sina föräldrar på under Melodifestivalen 2018.
Foto: OLLE SPORRONG

Benjamin Ingrosso växte upp under föräldrarnas skilsmässa. 

I ”Sommar i P1˝ berättar han om barndomen, hur han påverkades av föräldrarnas bråk och att föräldrarna var osäkra på om de skulle behålla honom.

– Jag får hjärtklappning varje kväll, för det är då bråken börjar, och bråken kan handla om vad som helst, säger han i ”Sommar i P1”.

Benjamin Ingrosso föddes 1997 när hans föräldrar Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso var på väg att gå skilda vägar.

Föräldrarna skilde sig 2002, åren dessförinnan bråkade de ofta, berättar han.

– I mitt hem rådde kaoset innan jag ens hade fått fingrar och tår.

– Mina föräldrar var oense om de ens skulle behålla mig. Men när mamma frågade min morfar om råd var han tydlig: ”Det är något speciellt med den”, säger han i ”Sommar i P1”.

Showandet blev Benjamins väg bort, som en undanflykt och en skyddsmekanism, berättar han. Att ställa till med en show kunde innebära att ett bråk kunde avstyras.

Föräldrarnas dåliga relation gjorde att Benjamin Ingrosso hade svårt att hitta sin roll under uppväxten. Han beskriver det själv som han slets mellan två olika identiteter, ”Wahlgren” och ”Ingrosso”.

– Farsan var ju inte där när jag var liten, och jag försökte söka efter någon som kunde vara det. Min mamma var där, hon fick vara båda föräldrarna, men hon var också oftast själv ett barn. Hon var mitt ansvar, säger Benjamin Ingrosso i ”Sommar i P1”.

Vändningen i relationen

Men det var inte bara familjesituationen som var tuff under uppväxten. I programmet adresserar han också hatet från utomstående, som han redan i ung ålder tvingades utstå.

”Vi som hatar Benjamin Wahlgren” var en grupp på Facebook som startades när Benjamin Ingrosso inte ens fyllt tonåring – något som långsamt bröt ner honom.

– Jag gråter inne på rummet: ”Hur kan alla hata mig? Vad gör jag som är så fel?”.

I dag är han inte arg på någon, i stället säger han att han både förstår sin pappa som var tvungen att fly undan all den publicitet som skilsmässan förde med sig, och sin mamma som hade hand om tre jobbiga barn.

Föräldrarnas relation är också den bättre, något som Benjamin tar cred för. När han skulle fylla 14 önskade han sig nämligen att hela familjen skulle träffas för en middag, något som visade sig bli en vändning i relationen.


Benjamin Ingrossos ärliga ord om mammas nya kille

Benjamin Ingrossos ärliga ord om mammas nya kille

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.