Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Benjamin Ingrossos miss med kungen – i direktsändning

Se intervjun med artisterna
Benjamin Ingrosso uppträdde på Victoriakonserten i Borgholm.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kung Carl XVI Gustaf på Öland.Foto: ALEX LJUNGDAHL

När Benjamin Ingrosso skulle hälsa på kung Carl XVI Gustaf i direktsändning gick det fel – och artisten hamnade i en pinsam situation.

Nu uppmärksammar Benjamin Ingrosso själv missödet i sociala medier.

”När den svenska kungen lät mig vänta”, skriver artisten under ett filmklipp på Instagram.

Alla gör misstag – vissa mer publika än andra.

Artisten Benjamin Ingrosso, 21, gjorde häromdagen ett misstag i direktsändning, som han nu valt att hantera med glimten i ögat.

Det var när kronprinsessan Victoria fyllde 42 år i söndags och firades traditionsenligt med konsert i Borgholm på Öland som den snörpliga tabben ägde rum.

Efter att artister som Lina Hedlund, Rickard Söderberg, Arja Saijonmaa och Kaliffa hyllat kronprinsessan avslutades konserten med att samtliga artister, under ledning av Benjamin Ingrosso, sjöng ”Happy birthday”.

I samma veva som sången ebbade ut tågade kungafamiljen upp på scen för att tacka artisterna genom att ta i hand. När det var dags för Benjamin Ingrosso att skaka hand med kungen sträckte artisten fram handen aningen för tidigt – då kungen fortfarande var mitt i en diskussion med Rickard Söderberg och inte uppfattade Ingrossos gest.

Benjamin Ingrossos taktik – efter kungamissen

Snabbt insåg Benjamin Ingrosso sin miss i SVT:s direktsändning, drog tillbaka handen och skrattade bort tabben, varpå den svenska kungen till slut tågade fram till artisten och tog honom i hand.

I efterhand har Benjamin Ingrosso själv uppmärksammat den offentliga tabben med glimten i ögat i sociala medier.

”När den svenska kungen lät mig vänta”, skriver artisten skämtsamt under ett filmklipp på Instagram där Ingrosso ses skratta åt den genanta situationen.

https://www.instagram.com/p/Bz76cK0IqU_/

I kommentarfältet har bland annat Benjamin Ingrossos syster Bianca Ingrosso, mamma Pernilla Wahlgren och morbror Linus Wahlgren uppmärksammat den lustiga situationen.

Expressen har sökt Benjamin Ingrosso och hovet som avböjt att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.