Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Benjamin Ingrosso visar upp lägenheten – och gåvan från Ted Gärdestads dotter

Den 36 kvadratmeter stora lägenheter ligger på Vasastan
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

En lägenhet på 36 kvadratmeter, dekorerad med olika pastasorter och Ted Gärdestads gamla dragspel. 

Så ser Benjamin Ingrossos lägenhet ut när han visar upp den för Svenska Dagbladet.
– Jag vågade inte flytta in första året. Jag var hjärtekrossad och kände mig ensam, säger han.

Benjamin Ingrosso visar nu upp sin lägenhet på Instagram. Förutom ärofyllda musikpriser som pryder väggar och hyllor, står ett dragspel placerat på golvet.

– Det är Ted Gärdestads. Jag har fått det av hans dotter Sara, hon vet att Ted är min största idol. Det är skitstort för mig att ha något som tillhört honom. Jackan är hans också, säger han till Svenska Dagbladet.

https://www.instagram.com/p/CbdWK2Vgg69/

”Jag bodde hos min bästa vän och hans fru”

Benjamin Ingrosso har bott i lägenheten i Vasastan i två år, men köpte den för tre år sedan. Han berättar för Svenska Dagbladet att han inte vågade flytta in i lägenheten under det första året. 

– Jag var hjärtekrossad och kände mig ensam. I stället bodde jag hos min bästa vän och hans fru. Det slutade med att jag blev kvar hos dom i ett och ett halvt år. Samma dag som de åkte in till förlossningen för att få sitt första barn sov jag min första natt här i lägenheten.

Ingrosso fortsätter berätta att han inte tycker om att vara ensam i lägenheten, och beskriver sin tre veckor långa coronakarantän som ”en mardröm”. Helst vill han omge sig med andra personer.

Matlagning och musik beskrivs som Benjamin Ingrossos stora passioner i livet. I köket på fönsterbrädan står en neonskylt, med texten ”Benjamin's”. 

Skylten syftar till TV4-programmet där han lagar mat tillsammans med andra svenska kända personer. Benjamin Ingrosso berättar att han haft efterfester med produktionen i lägenheten, och att han senast lagade nattpasta till omkring 40 personer.

Se mer:

Artisten berättar om varför han är singel

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.