Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Benjamin Ingrosso: ”Jag hatar att vara ensam”

Det tog ett år för artisten att flytta in i sin egen lägenhet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
I ”Framgångspodden” berättar han om rädslan för att vara ensam.
Foto: BEATRICE LUNDBORG/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN

För ett år sedan avslöjade Benjamin Ingrosso att han hade köpt en lägenhet – men inte flyttat in än.

Nu berättar artisten om varför han inte ville bo i sin lägenhet på ett helt år.

– Jag älskar att vara själv, men jag hatar att vara ensam, säger han i ”Framgångspodden”. 

För många unga vuxna är steget att flytta hemifrån något man drömmer om och längtar till. För Benjamin Ingrosso, däremot, var det något han undvek så länge det bara gick. 

I mars 2020 visade han upp lägenheten han hade köpt i Vasastan i Stockholm, men medgav samtidigt att han inte hade flyttat in än. I stället bodde han hos sina vänner Melina Criborn och Jacob ”Nause” Criborn. Nu berättar han i ”Framgångspodden” om hur svårt det var för honom att ta steget att bo själv.

– När jag väl skaffade en egen lägenhet så tog det ett år innan jag flyttade in. Jag bara sköt upp och sköt upp det, och bodde hos mina bästa polare.

Anledningen, säger han, var att han avskyr ensamheten. Att vara själv bland folk har han inga problem med, men att sitta i en tom lägenhet kändes läskigare.

– Jag har haft lite svårt att vara ensam. Att vara själv är jag väldigt ofta, jag älskar att äta själv på restaurang. Men att vara själv ensam har jag tyckt varit jobbigt. Det är nog för att jag aldrig riktigt har varit det, berättar den 23-åriga artisten. 

Sover fortfarande hos kompisarna ibland 

Nu har Benjamin Ingrosso äntligen flyttat in i den 39 kvadratmeter stora ettan och säger att han börjar vänja sig vid det, även om han erkänner att han fortfarande sover hos sina kompisar flera gånger i veckan. Men friheten i att bo själv är ändå oslagbar, säger han.

– Det jag förstod var att jag behövde bo in mig och lära känna min lägenhet för att den ska bli ett hem. Jag uppskattar mer att bo själv nu. När man är singel också så är det väldigt skönt att ha sitt eget place att kunna vara i, säger Benjamin Ingrosso till podcastens programledare Alexander Pärleros och skrattar. 

Benjamin Ingrossos flyttkaos – bor hos vänner:

Benjamin Ingrossos flyttkaos – bor hos vänner

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.