Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengtzings val under svåra tiden utanför rampljuset: ”Bitterhet”

Linda Bengtzing: "blev vräkt"
Melodifestivalen-artisten Linda Bengtzing har gått igenom en riktigt tuff period, med allvarlig sjukdom i familjen.Foto: Stella Pictures
För att orka valde artisten att gå i terapi – något som nu har ändrat hela hennes liv.Foto: OLLE SPORRONG

Melodifestivalen-artisten Linda Bengtzing har gått igenom en riktigt tuff period, med allvarlig sjukdom i familjen.

För att orka valde artisten att gå i terapi – något som nu har ändrat hela hennes liv.

– Jag har insett att jag själv och min bitterhet är min största fiende, och att problemen inte kan lösas av någon annan mig, säger Linda Bengtzing i podcasten ”Nemo möter en vän” med Nemo Hedén.

När succéerna avlöste varandra i Melodifestivalen, med låtar som ”Alla flickor” och ”Jag ljuger så bra”, så blev Linda Bengtzing, nu 45, en av landets folkligaste artister.

Men de senaste åren har artisten hållit låg profil, och tagit mindre plats i rampljuset.

Nu berättar hon, i Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän”, att förra året var ett jobbigt och svårt år för henne och hennes familj. Sjukdom inom familjen fick Bengtzing att söka sig till terapi för att orka, något som nu har förändrat hela hennes liv.

– 2018 var ett jävla bajsår. Jag blir helt... Vi har haft sjukdom i familjen, allvarlig sådan. För att klara att finnas där på rätt sätt utan att falla ner och inte komma upp igen, kände jag att jag behöver hjälp. När man söker för en så tydlig anledning, så åker resten med. Är jag en människa med självinsikt? Är det verkligen fel på så många andra? Jag har insett att jag själv och min bitterhet är min största fiende, och att problemen inte kan lösas av någon annan mig, säger Linda Bengtzing i ”Nemo möter en vän”.

Bengtzing tackar terapin: ”Ett liv utan bitterhet”

Hjälpen i terapin har gjort att artisten jobbat hårt med att ta itu med sin bitterhet, och har fått henne att inse att hon själv har ansvar för sitt liv, och inte kan skylla på andra.

Nu har artisten många roliga projekt framför sig, och ska släppa ny musik. Att allt händer på en gång tackar Bengtzing just sin terapi för.

– Min bitterhet betalar jag dyrt för att bli av med, jag vill leva ett liv utan bitterhet. Jag går i terapi. Jag tror att det är terapin som har gjort att ketchupeffekten har infunnit sig, för min aura är inte negativ och bitter längre. Även om jag inte är jordens lyckligaste människa, säger hon i podcasten.

Expressen har sökt Linda Bengtzing för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.