Linda Bengtzings bild på sonen i kjol gör nu succé på nätet.Linda Bengtzings bild på sonen i kjol gör nu succé på nätet.
Linda Bengtzings bild på sonen i kjol gör nu succé på nätet.
"Alla måste få vara vem de vill", säger hon. Foto: Olle Sporrong"Alla måste få vara vem de vill", säger hon. Foto: Olle Sporrong
"Alla måste få vara vem de vill", säger hon. Foto: Olle Sporrong
Linda Bengtzing. Foto: Christian ÖrnbergLinda Bengtzing. Foto: Christian Örnberg
Linda Bengtzing. Foto: Christian Örnberg

Bengtzings son fick ha kjol – nu hyllas artisten

Publicerad

Schlagerartisten Linda Bengtzing hyllas efter sin genuskupp.

På Instagram har hon lagt upp en bild på sin son iklädd en kjol.

– Nisse älskade kjolen. Vi ska försöka uppfostra honom att vara den han är utan fördomar, säger sångerskan.

När Linda Bengtzings, 41, son Nisse skulle på kalas hade han på sig en kjol.

Det visar sångerskan med en bild på 1,5-åringen som hon publicerat både på Instagram och Facebook.

"Nisse på tjejfest. Han älskade sin kjol", skriver Bengtzing intill bilden och fortsätter:

"Vad månne det bliva. En unge som gillar kjol. En älskling som älskar kjol. En älskad unge. Tänk på det!"

– Vi ska försöka uppfostra honom att vara den han är utan fördomar. Det är lätt att göra ett inlägg på sociala medier. Säga sin åsikt. Värre att leva upp till det, säger Bengtzing och fortsätter:

– Alla måste få älska vem den vill och vara vem den vill.

Hyllas för inlägget

Nu hyllas genusställningstagandet i kommentarsfälten på både Instagram och Facebook.

"Alla är vi olika och ingen är mindre värd för de! Oavsett om han e pojk eller flicka så va han oerhört fin i klänning", skriver en följare.

En annan berättar om hur hennes barn klätt sig.

"Min son hade bara rosa och sin systers klänningar när han var mellan 2-5 år och han älskade det. Gick alltid på kalas i klänning", skriver följaren.

 

LÄS MER: Linda Bengtzings son nära att dö

 

"Klart killen ska ha kjol"

"Så härligt, barn har inga skygglappar. Min yngsta son ville ha allt rosa i sitt rum, gillade måla naglarna och låna halsband med mera. Inte blev han någon "mes" så låt barnen få leva ut sin härliga självkänsla", skriver en tredje person.

Men alla kommentarer har inte varit positiva och Bengtzing har ifrågasatts av vissa följare – något sångerskan inte har några direkta problem med.

– Jag har lätt att älska och hoppas alla har det. Hat och ilska mot mina inlägg eller mig rinner av mig. Min mamma har lärt mig att all ilska ligger i osäkerhet och avundsjuka. Den devisen lever jag efter varje dag, säger Linda Bengtzing.

Det är andra gången på kort tid som Linda Bengtzing yttrat sig i genusfrågor. Så sent som i helgen delade sångerskan med sig av en bild på en så kallad "kisstratt" – en tratt som gör att kvinnor kan stå upp och urinera som män.

 

 

 

 

 

LÄS MER: Linda Bengtzing hyllar "kisstratten"

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag