Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengtzing slår tillbaka efter svåra uppbrottet

Linda Bengtzing: "blev vräkt"
Lidna Bengtzing ger nu sin version av efterspelet vid uppbrottet med Magnus Hedman.Foto: Stella Pictures
Magnus Hedman har bett om ursäkt i sin självbiografi. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Linda Bengtzings hjärta krossades när hon blev dumpad av Magnus Hedman, och den hårda ordväxlingen i media efteråt förvärrade sveket.

– Det var en ren lögn, han sa att jag var kändiskåt – allt var påhittat, säger Linda Bengtzing i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Magnus Hedman uttrycker ånger över hur han hanterade situationen.

Artisten Linda Bengtzing, 45, och fotbollsstjärnan Magnus Hedman, 46, hade en uppmärksammad romans 2006. Men förhållandet fick ett abrupt slut när Magnus Hedman gick tillbaka till hustrun Magdalena Graaf, 44.

När Linda Bengtzing gästar Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän” berättar hon om det tuffa uppbrottet. Artisten menar i efterhand att det gjorde henne mer trasig än vad hon kunde förstå då.

– Han behandlade verkligen inte mig okej. Inte så att han slog mig eller så, han var väldigt fin. Vi var kära på riktigt. Det var mer inför media och Magdalena, de hade inte gjort klart, säger hon. 

Hårda orden efter uppbrottet

Linda Bengtzing och Magnus Hedman träffades under inspelningarna av TV4:s ”Rampljus”. ”Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända”, var svaret när paret bekräftade sin relation. Men efter att Magnus Hedman dumpat Linda Bengtzing byttes de en gång så heta känslorna mot iskyla. 

– Hon är bara en kändiswannabe som vill ha publicitet, sa Hedman till Aftonbladet, efter att Bengtzing sagt i media att hon var sviken och ledsen. 

I ”Nemo möter en vän” menar Linda Bengtzing att Hedmans reaktion var ett sätt att rädda sitt eget skinn inför Magdalena Graaf.

– Då är det lätt att prata skit om den ena, så framstår man bra hos den andra. Men att sedan dra det även i media, det var tråkigt. Det var en ren lögn, han sa att jag var kändiskåt – allt var påhittat, säger Bengtzing. 

Bad om ursäkt i sin självbiografi

Äktenskapet mellan Magdalena Graaf och Magnus Hedman höll inte, och 2008 ansökte de om skilsmässa. I sin självbiografi ”När ljuset släcks” (2012) berättade den tidigare landslagsmålvakten om de stormiga åren – och bad Linda Bengtzing om ursäkt.

”Det blev så fel och den artikeln ångrar jag djupt än i dag. Jag valde att vara tuff därför att jag ville visa Magdalena att jag menade allvar och att det var hon och barnen som gällde. Jag ser inte alls Linda som någon kändiswannabee och jag förstår att hon var ledsen och besviken. Jag har bett Linda om ursäkt och hoppas hon har kunnat godta den”.

Expressen har sökt Linda Bengtzing och Magnus Hedman.

Linda Bengtzings viktiga bröst-uppmaning

Linda Bengtzings viktiga bröst-uppmaning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.