Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ben Affleck berättar själv om missbruket

Ben Affleck och Matt Damon på gala.Foto: Matt Sayles / AP / TT
Jennifer Garner med sin och Afflecks son Samuel.Foto: IBL

Superstjärnan Ben Affleck har genomgått en behandling mot alkoholmissbruk.

Det avslöjar han själv på Facebook.

"Jag är färdig med behandlingen mot alkoholberoende. Det är något jag jobbat med förut och kommer att fortsätta kämpa med, skriver Ben Affleck och tillägger:

"Jag vill leva livet till fullo och vara den bästa pappa man kan vara".

Enligt CNN har Ben Affleck sökt hjälp för alkoholmissbruk tidigare - redan 2001, då 28 år gammal, checkade han in på ett rehab i Kalifornien för att få professionell hjälp med sina problem.

44-årige Affleck har barn med filmstjärnan Jennifer Garner. De separerade 2015 men har gemensamt vårdnad av de tre barnen.

"Inte är någon skam"

På sitt Facebookkonto skriver Ben Affleck:

"Jag vill att mina barn ska veta att det inte är någon skam att be om hjälp när man behöver det, och att man ska vara ett stöd om någon behöver hjälp men är rädd för att ta det första steget".

"Jag har tur som har en stöttande familj och vänner, inklusive min medförälder, Jen, som stött mig och tagit hand om våra barn när jag gått igenom det här. Detta var det första av många steg mot en positiv återhämtning", avslutar Ben Affleck sin uppdatering på Facebook.

"Kräver för mycket"

Inlägget hade i natt delats 3500 gånger och 62 000 följare hade gillat det.

CNN rapporterar att Ben Affleck tidigare i år hoppade av som regissör av den nya Batmanfilmen. Han ersattes av Matt Reeves.

Ben Affleck, en av Hollywoods största och mest välbetalda filmstjärnor, ska dock var med som skådis i filmen, i huvudrollen som Batman, och är dessutom producent.

– Att vara både regissör och skådespelare i samma film kräver för mycket, sa Affleck i ett uttalande i samband med avhoppet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.