Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bella Levy: Dr Alban var större än vad jag minns

14 miljoner sålda skivor. My God. Dr Alban var större än vad jag minns. Carina Berg flyttade in hos doktorn i går. Han är hemmapappa men tandläkare i grunden och världsartist.
Alban bor i centrala Stockholm i en hiskligt stor lägenhet. Två vardagsrum har han och en stor balkong. Den är tydligen stabil. Han visar oss runt i åttarummaren iklädd rutig skjorta. Vanlig pappaklädsel kan tyckas, tills han vänder sig om och hela ryggen glittrar. Alban är hemmapappan med världens största glittriga kors på ryggen. Och han är pedant. Det ska vara ordning och reda. Alban puffar, piffar och är sjukt petig.
Men han verkar vara en skön snubbe. Jag kurrar som en kisse när "doktorn" säger "Den gubben går inte Carina" och fnissar till. Han borstar gaddarna på sina småtejer och hinner varna Carina Berg strax innan. "Nu kommer det bli mycket jobb, tjejerna ska till dagis".

Dr Alban berättar om sin karriär. Hur det startade med låten "Hello Africa" som han skrev ihop med musikproducenten Denniz Pop och hur det sedan bara rullade på.
Men vi tittare får också veta att han städar en till två timmar, varje dag, att han har tio syskon och att han saknar gemenskapen i Nigeria.
Det är just det här som är det fina med "Berg flyttar in" i TV4. Att vi får se de offentliga personerna i mindre offentliga sammanhang. Och "Bergskan" gör det bra. Att komma fram till att intervjuobjektet är rädd för räv och i samma program få honom att fälla en tår över en saknad vän, då blir det bra. Carina Berg går från lättsam till allvarlig utan att det blir konstigt.

PÅ WEBB-TV...
...kan man se en musikvideo med Dr Alban, Tomas Brolin, Mattias Frisk och Björn Borg. Gruppen "Friends in need" sjunger låten "Alla vi".
www.youtube.com
Sökord: friends in need

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.