Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: Guns N' Roses återförenas

Foto: Jordan Axtman / Retna Ltd.

Efter alla rykten – nu är det klart.

Guns N' Roses återförenas för minst två spelningar i sommar.

Bandet bekräftar själv nyheten på sin sajt.

Guns N' Roses debutalbum "Appetite for destruction" släpptes 1987 och har sålt i över 18 miljoner exemplar. Trots framgångarna präglades bandet av interna stridigheter och 1993 splittrades medlemmarna. Slash, Duff McKagan och Matt Sorum bildade Velvet Revolver tillsammans med Scott Weiland medan sångaren Axl Rose fortsatte turnera med Guns N' Roses som sedan dess bara hunnit släppa en skiva; "Chinese democracy".

Den senaste tiden har ihärdiga rykten dock gjort gällande att bandets originaluppsättning ska återförenas. De senaste åren har Axl Rose version av Guns N' Roses tappat flera medlemmar och i somras berättade Slash att han och Axl Rose slutit fred efter flera års krig i medierna.

Under julhelgen uppdaterade bandet dessutom sin sajt med den klassiska loggan med rosor och revolvrar.


LÄS MER: Guns N' Roses kan snart återförenas

Axl och Slash delar scen för första gången sedan 1993

Nu har bandet bekräftat att det blir minst två spelningar. Guns N' Roses är nämligen klara för Coachella-festivalen, som arrangeras i Kalifornien den 16 och 23 april. Det blir första gången sedan 1993 som de tidigare fienderna Axl Rose och Slash står på scen tillsammans.

Även Duff McKagan kommer att dela scen med bandet. Huruvida originalmedlemmarna Izzy Stradlin och Steven Adler är med på återföreningen framgår inte i nuläget. Enligt rykten är det dock Steven Adlers ersättare Matt Sorum som ska sitta bakom trumpallen.


LÄS MER: Guns N' Roses tappar en till bandmedlem


Guns N' Roses valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2012 och har sålt över 100 miljoner album vilket gör Guns N' Roses till ett av de bäst säljande banden i historien.

Sedan 1987 har bandet släppt sex album.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.