Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bee Gees-legendaren Robin Gibb död i natt

Stjärnan Robin Gibb kämpade mot cancern in i det sista.
Foto: Frank Hoensch

Robin Gibb, 62, försökte lura döden in i det sista.  I natt meddelade familjen att han förlorat mot sjukdomen.

Bee Gees-legendaren Robin Gibb har fört en lång och hård kamp mot cancern, som konstaterades i samband med en operation 2010. Då upptäckte läkarna att han hade tarmcancer, som senare spred sig till levern.  Robin Gibb har varit envis och stått fast vid att han skulle kämpa mot sjukdomen och så sent som i februari framträdde han vid en välgörenhetskonsert i London.

Dramatiskt sämre

I början av april blev hans tillstånd dramatiskt sämre och han föll i koma.  Familjen sjöng för honom för att få honom att vakna och hustrun Dwina berättade i en intervju med The Impartial Reporter att maken grät när hon spelade Roy Orbisons "Crying" för honom. Efter 12 dagar i koma vaknade han och framstegen gjorde familjen förbluffad.  – Läkarna sa att han hade mindre än tio procents chans att överleva och han har gått emot alla odds. Han är någon riktig speciell, sa sonen Robin-John då enligt BBC.

Somnade in till slut

I natt kom hans anhöriga med beskedet att Bee Gees-stjärnan till slut hade somnat in. "Robin Gibbs familj meddelar med stor sorg att Robin gick bort i dag till följd av hans långa kamp mot cancer och tarmoperation. Familjen har önskat att deras privatliv respekteras i denna svåra tid", skrev familjen i ett uttalande.  Dödsfallet är inte det första som inträffat i den berömda musikerfamiljen Gibb.  Den yngre brodern Andy, som också var musiker, dog av ett hjärtfel 1988. Tvillingbrodern Maurice dog av samma tarmsjukdom som Robin Gibbs först opererades för.  Daily Mail skriver att Bee Gees-sångaren nyligen berörde sin kamp mot döden och syskonens öden i en intervju:

– Jag undrar ibland om alla tragedier min familj fått genomlida, som att Andy och Maurice dog så unga och allt som hänt mig på sistone, är något slags karmatiskt pris vi varit tvungna att betala för all den berömmelse och framgång vi haft.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.