Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bebisglädje: Måns Herngren pappa

Måns Herngren.
Foto: Jens L'Estrade
På mors dag föddes parets första gemensamma barn.

Babyglädje för Måns och Katalin!

På mors dag föddes parets första gemensamma barn.

– En 50-årspresent som får en att känna sig som 30 igen, säger en lycklig Måns Herngren.

I söndags var det äntligen dags. Efter nio månaders väntan födde Katalin Herngren Bachry, 28, sitt och Måns Herngrens, 50, första gemensamma barn.

– En liten pojke som kom på mors dag i söndags. Det känns fantastiskt. Jag fyllde 50 för bara någon månad sen så det känns ju som den bästa 50-årspresenten man kan få. En 50-årspresent som får en att känna sig som 30 igen, säger Måns Herngren som nu fått ta med sonen och den nyblivna mamman hem.

Förlossningen sköttes på den privata kliniken BB Sophia i Stockholm, och Måns var närvarande vid födseln.

– Ja, absolut. Det var helt fantastiskt. Det är så otroligt rutinerad och erfaren personal där. Jag har två barn sen tidigare men har aldrig känt mig i så trygga händer.


LÄS MER: Måns Herngren och hustrun väntar barn


Sen tidigare har Måns Herngren barnen Noa, 21, och Saga, 16, tillsammans med Lena Philipsson, 49. Namnet på den nyfödde sonen har däremot inte bestämts än.

–  Nej, vi har inte riktigt bestämt än. Vi får se när vi lär känna honom lite grann. Vi har lite olika idéer, vi får se vad som passar.

Känns det som att han är lik dig eller Katalin?

– Han är nog en kopia av sin mamma. Det var det första jag tänkte på när jag såg honom, att han hade hennes ögon.

Paret och den nyfödde sonen fick stanna kvar på BB i några dagar innan det bar av hemåt igen.

 – Nuförtiden är man kvar lite längre. Det är jätteskönt. Det är inte bara det att man får hjälp med förlossning. De har liksom personal som hjälper till med amning och frågor och undringar.


LÄS MER: Måns Herngren har gift sig i Budapest


Det var precis att sonen hann komma innan det var "för sent". När graviditeten blev känd berättade Katalin för Expressen att förlossningen väntades i maj  och sonen klarade alltså tiden med en dag.

Paret hade valt att inte ta reda på vilket kön barnet hade innan födseln.

– Vi har ingen koll på det. Vi valde att inte kolla det, har Katalin sagt om beslutet.

– Det blir mitt första barn. Det känns jättebra. Vi har inte börjat fundera på någon namn, inte än, fortsatte hon.

Måns och Katalin gifte sig i maj förra året. Då hade de bara varit ett par offentligt i några månader.

Tidigare har Måns Herngren varit gift med journalisten Anna Herdenstam, artisten Lena Phlipsson och den tidigare höjdhopperskan Kajsa Bergqvist.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.