Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beatrice drabbades av tumör – förlorade maken

Efter att själv ha drabbats av en hjärntumör förlorade Beatrice sin kärlek Henrik, till följd av hjärntumörer. Foto: Kanal 5
Beatrice och Henrik. Foto: Kanal 5

Beatrice förlorade sitt livs kärlek när Henrik avled till följd av hjärntumörer.

Orkeslös med hjärntrötthet efter sin egen tumörresa står hon nu själv med barnen.

– Jag är ensam med barnen och detta samtidigt som jag själv inte är frisk från min egen tumörresa och befinner mig i sorg, säger Beatrice.

I onsdagens avsnitt av "Sofias änglar" får vi träffa Beatrice som förlorade sin stora kärlek, Henrik, under 2018.

Beatrice drabbades av en hjärntumör under hösten 2015. Tumören var godartad men har bidragit till att Beatrice i dag lider av hjärntrötthet och därför inte orkar med vardagslivet som hon gjort tidigare.

Henrik drabbades senare av ett kraftigt migränanfall, som visade sig vara tre elakartade hjärntumörer. När tumörerna tog hans liv åtta månader senare var sorgen total.

– Henrik var mitt livs kärlek och jag tror att vi blev helare människor med hjälp av varandra. Vi kompletterade varandra på ett bra sätt, hans lugn mot min lite mer dramatiska ådra. Han grundade mig och var mitt lugn, berättar Beatrice.

Dotterns hjälp

Tillsammans har Beatrice och Henrik tvillingpojkar, och Beatrice har sedan tidigare 19-åriga dottern Ellinor. Efter Henriks bortgång fick både renoveringsplanerna läggas på is och dottern Ellinors egna sociala liv fick hon sätta i andra hand för att hjälpa till med det mamma Beatrice inte orkar.

– Det har varit tufft, jag anpassade livet så jag kunde vara hemma. Typ om jag skulle vara med en kompis frågade jag om vi kunde vara hos oss och jag följde inte med ut och festade som de andra gjorde, ifall det skulle behövas hjälp hemma, berättar Ellinor.

Även Ellinors och Beatrices relation drabbades i sorgen. De isolerade sig båda i sina rum och bearbetade sin sorg separat, mycket för att det inte längre kändes bekvämt att vistas i vardagsrummet där familjen tidigare umgåtts.

Ellinor berättar att Henrik alltid brukade sitta i soffhörnet, och att det nu kändes fel att vara där när en i familjen saknas.

– Det kändes typ som att min och mammas relation försvann med Henrik. Det kändes inte bekvämt att vara i vardagsrummet när Henrik inte var där, så vi isolerade oss i varsitt rum, säger Ellinor.

Dottern Ellinor har fått hjälpa till mycket i vardagen efter Henriks bortgång. Foto: Kanal 5

 

Artistens hälsning

När "Sofias änglar" kommer kan familjen knappt tro att det är sant. Hjälpen har varit ovärderlig menar Ellinor som säger att det nu känns som att vardagsrummet är deras igen och att familjen nu umgås mer och har en bättre kommunikation.

Under programmet blir Beatrice, som är ett stort fan av artisten Martin Eriksson, känd som E-Type, överraskad med ett personligt meddelande från idolen.

– Jag fick se det om och om igen innan jag riktigt fattat att det var på riktigt. Rejält starstruck blev jag. En liten sak kan tyckas men som ändå gjorde mig ofantligt glad. Jag får skicka ett tack till Martin för att han tog sig tiden att skicka kärlek och omtanke till oss, säger Beatrice.

Idolen E-Type skickade en personlig hälsning till Beatrice. Foto: Kanal 5

Beatrice berättar att hon har älskat E-Type, både hans musik och personlighet, sedan nittiotalet och att Henrik väl känt till hennes svaghet för artisten. Att hon fick ett personligt meddelande säger hon betydde väldigt mycket.

Dottern Ellinor bekräftar att hälsningen betydd mycket för sin mamma i sorgen, att få känna att man syns och finns lite, säger hon.

– Det var verkligen en överraskning, mamma pratar fortfarande om det, berättar Ellinor.

"Sofias änglar" sänds på onsdagar kl. 21.00 på Kanal 5 och Dplay.