Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bear Grylls kamp för att hålla sin ö hemlig

Lindsey Vonn berättade om uppbrottet med Tiger Woods när hon medverkade i Bear Grylls program
Överlevnadsexperten och tv-profilen Bear Grylls.
Foto: ITV/SHUTTERSTOCK
Ön Saint Tudwal's West.
Foto: Wikimedia

För 20 år sedan köpte överlevnadsexperten och tv-profilen Bear Grylls en egen ö.

Men han tycker nyfikna turister har varit ett problem.

Nu har Bear Grylls fått tillåtelse att sätta upp skyltar som varnar turister för att ön är privat område enligt Daily Mail.

Den lilla ön Saint Tudwal's West ligger utanför norra Wales kust. Bear Grylls, känd för överlevnadsprogram som ”The Island”, köpte den 600 meter långa och 200 meter breda ön för motsvarande en miljon kronor år 2001. 

Bear Grylls har dock inte varit nöjd med att nyfikna turister kunnat titta närmare på ön där han, hustrun Shara och parets tre barn tillbringar mycket tid när de inte är i bostaden i London.

De två stålskyltarna blir en knapp halvmeter höga

Nu har Bear Grylls fått tillstånd från motsvarande kommunfullmäktige att sätta upp två stålskyltar med texten ”Privat område”, en på engelska och en på walesiska. Men det blir inga jätteskyltar direkt, de kommer bara att vara en knapp halvmeter höga.

Ingen motsatte sig planerna på skyltarna, men en granne föreslog att termen ”Ynys Tudwal Fawr” (det walesiska namnet på Saint Tudwal's West) skulle finnas med på den walesiska skylten för att reflektera den lokala kulturen – och så blir det.

LÄS MER: Bear Grylls kokar en mus i kändisens urin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.