Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BBC-skådespelerskan Sara Coward död

Sara Coward.
Foto: BBC
"The Archers"
Foto: BBC

BBC-skådespelerskan Sara Coward är död, 69 år gammal, efter att ha gått bort i sviterna av cancer, skriver BBC.

Hon spelade rollen som Caroline Sterling i Radio 4:s serie "The Archers" i nästan 40 år.

– Alla i "The Archers"-familjen är väldigt ledsna i dag. Vi kommer alla sakna henne, både professionellt och känslomässigt, säger Huw Kennair-Jones, skaparen av serien.

Sara Coward har gått bort, 69 år gammal.

BBC-skådespelerskan gick bort i sviterna av cancer, och hade vårdats palliativt för sin obotliga sjukdom under en längre tid, efter att ha diagnostiserats förra året.

Sara Coward är mest känd för sin roll som Caroline Sterling i Radio 4:s serie "The Archers", som hon spelade i under nästan 40 års tid.

Hon har också uppträtt på West End och setts på teaterscener över hela England.


LÄS MER: BBC-profilen död – blev 77 år gammal


Sara Coward sörjs av sina kolleger i "The Archers" efter dödsfallet


LÄS MER: Svenskens erotiska BBC-drama hyllas


I januari så uttryckte Coward en önskan om att hennes karaktär Caroline Sterling inte skulle bli bortdödad från serien, utan att någon annan skådespelerska ska kunna ta över rollen.

– Jag hoppas att de kan hitta någon annan som kan spela henne. I själva verket vet jag vem som skulle passa, sa hon i intervjun med Radio Times.

"The Archers" skapare Huw Kennair-Jones uttycker sin sorg över skådespelerskans bortgång.

– Alla i "The Archers"-familjen är väldigt ledsna i dag. Sara var en talangfull skådespelerska med sin unika röst, säger han och fortsätter:

– Vi kommer alla sakna henne, både professionellt och känslomässigt.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.