Sara Coward. Foto: BBCSara Coward. Foto: BBC

Sara Coward.

 Foto: BBC
"The Archers" Foto: BBC"The Archers" Foto: BBC

"The Archers"

 Foto: BBC

BBC-skådespelerskan Sara Coward död

Publicerad

BBC-skådespelerskan Sara Coward är död, 69 år gammal, efter att ha gått bort i sviterna av cancer, skriver BBC.

Hon spelade rollen som Caroline Sterling i Radio 4:s serie "The Archers" i nästan 40 år.

– Alla i "The Archers"-familjen är väldigt ledsna i dag. Vi kommer alla sakna henne, både professionellt och känslomässigt, säger Huw Kennair-Jones, skaparen av serien.

Sara Coward har gått bort, 69 år gammal.

BBC-skådespelerskan gick bort i sviterna av cancer, och hade vårdats palliativt för sin obotliga sjukdom under en längre tid, efter att ha diagnostiserats förra året.

Sara Coward är mest känd för sin roll som Caroline Sterling i Radio 4:s serie "The Archers", som hon spelade i under nästan 40 års tid.

Hon har också uppträtt på West End och setts på teaterscener över hela England.

 

LÄS MER: BBC-profilen död – blev 77 år gammal

 

Sara Coward sörjs av sina kolleger i "The Archers" efter dödsfallet

 

LÄS MER: Svenskens erotiska BBC-drama hyllas

 

I januari så uttryckte Coward en önskan om att hennes karaktär Caroline Sterling inte skulle bli bortdödad från serien, utan att någon annan skådespelerska ska kunna ta över rollen.

– Jag hoppas att de kan hitta någon annan som kan spela henne. I själva verket vet jag vem som skulle passa, sa hon i intervjun med Radio Times.

"The Archers" skapare Huw Kennair-Jones uttycker sin sorg över skådespelerskans bortgång.

– Alla i "The Archers"-familjen är väldigt ledsna i dag. Sara var en talangfull skådespelerska med sin unika röst, säger han och fortsätter:

– Vi kommer alla sakna henne, både professionellt och känslomässigt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag