Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

David Batras hjälp till frun – orden om förhållandet

David Batra och Anna Kinberg Batra. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Batra och Anna Kinberg Batra. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
David Batra och Anna Kinberg Batra. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Anna Kinberg Batra avgick som partiledare för Moderaterna i augusti 2017, och har sedan dess fått mer tid över för familjen.

I en intervju med Svensk Damtidning berättar "Inifrån"-författaren hur det blivit lättare att vara mamma – och hur maken David Batra hjälpt henne med den självbiografiska boken.

– Både min dotter och hennes pappa mår bra och äktenskapet har hållit, säger Anna Kinberg Batra.

Anna Kinberg Batra, 48, släppte sin självbiografi "Inifrån" i november, där hon berättar om tiden i politiken. Sedan hon avgick som moderat partiledare i augusti 2017 har livet förändrats ordentligt, och hon kan fokusera mer på familjen.

I en intervju med Svensk Damtidning berättar Kinberg Batra hur hennes liv med maken David Batra, 46, och deras gemensamma dotter ser ut efter att hon lagt politiken på hyllan.

– Det är ju lättare att prioritera nu, men jobbet har aldrig fått förstöra för familjen. Både min dotter och hennes pappa mår bra och äktenskapet har hållit, säger Anna Kinberg Batra.

 

 

Anna Kinberg Batras ord om familjen

Anna Kinberg Batra tycker inte att hon gjorde avkall på mammarollen ens under sina mest hektiska perioder inom politiken - men konstaterar att hon hamnat i knepiga situationer med dottern när hon haft mycket på jobbet.

– Det är klart att det är skönare att sitta hemma och se en film tillsammans, än att ta med dottern och kasta sig till tv-huset för att kommentera en kris – vilket har hänt, säger hon i Svensk Damtidning.

Under arbetet med "Inifrån" tog Anna Kinberg Batra mycket hjälp av maken, komikern David Batra. Tidigare moderata partiledaren konstaterar att maken både är den som känner henne allra bäst, samtidigt som han har erfarenhet av historieberättande.

– Vi har bollat ganska mycket. David är en god berättare och han känner mig bättre än någon annan.