Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bathinas kärlekshemlighet med kungavännen Aje

Bathina och kungavännen Aje Philipson har varit ihop i 18 år. De träffades när hon var 22 år och Aje hade fyllt 57.
Bathina Philipson tycker inte ålderskillnaden är ett problem – eller att paret knappt har någonting gemensamt.
Foto: OLLE SPORRONG

Bathina Philipson var bara 22 år när hon träffade kungavännen Aje Philipson.

Nu har de varit tillsammans i 18 år – trots ålderskillnaden på 35 år.

– Hallå! Vi har varit ihop i 18 år, så ja vi bråkar, men någonting verkar ju gå bra i alla fall, säger Bathina Philipson till Svensk Dam.

Bathina Philipson kom till Sverige som liten från Syrien och växte upp i en förort i Uppsala tillsammans med åtta syskon och föräldrarna. Nu bor hon i en lyxig våning på Östermalm med maken Aje Philipson och deras tre gemensamma barn.

Hon var bara 22 år när hon träffade den 35 år äldre Aje Philipson på krogen när hon sålde rosor. Finansmannen hade redan sex barn och var 57 år gammal. Men den stora ålderskillnaden är inget som stör Bathina. Inte heller att de är så otroligt olika – enligt Bathina har de nästan ingenting gemensamt.

På en av sina första dejter satt de i Ajes bil och pratade om bristen på gemensamma beröringspunkter.

– Vi sitter i bilen och och jag pratar om oss och hur lite vi har gemensamt. Att jag är muslim, ung och hetsig och han är gammal, lugn och kristen. Aje är helt tyst men efter fem minuter säger han: ”Jo en sak har vi gemensamt och det är att vi båda två tycker om DIG”, berättar Bathina för Svensk Dam och skrattar högt åt minnet.

Aje är en av kungens närmaste vänner och det innebär fina representationsmiddagar och fester. Parets tre gemensamma barn Axel, 10, Hugo, 7 och Märtha 5, har en helt annan uppväxt än den deras mamma hade i Uppsala. Familjen bor i en stor våning på Östermalm, fylld med antika möbler, och spenderar lediga dagar i sommarhuset på Värmdö. Barnen talar inte arabiska men Bathina är noga med att visa öppenhet inför den arabiska och svenska kulturen och att det finns olika religioner. 

”Var inte helt lätt”

Men även om paret varit tillsammans i 18 år var det inte helt lätt att komma in som ung tjej i Ajes stora familj. 

– Jag var väldigt ung när vi träffade, 22 år, och förstod inte vidden av att träffa en man med sex barn. Pusslet har inte varit helt lätt, det är många inblandade men jag är alltid mig själv och det brukar gå vägen. I dag är vi verkligen en stor, härlig familj som bryr sig om varandra och gärna umgås.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.