Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungavännens stöd till Bathina Philipson

Bathina Philipson är klar för ”Let's dance”.
Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com / TV4
Bathina Philipson med maken och kungavännen Aje Philipson.
Foto: IBL
”Han vet att jag tycker att det här är kul, och säger att det passar mig”, säger Bathina Philipson om maken Aje Philipsons stöd inför tävlingen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Bathina Philipson.
Foto: OLLE SPORRONG

Tv-profilen Bathina Philipson intar dansgolvet ”Let's dance” i vår, och har fått råd av vinnaren Kristin Kaspersen.

Maken Aje Philipson kommer sitta i publiken och heja på sin hustru.

– Han vet att jag tycker att det här är kul, och säger att det passar mig, säger Bathina Philipson.

I onsdagens ”Nyhetsmorgon” avslöjades ännu en deltagare till årets säsong av ”Let's dance” – tv-profilen och kungavännen Bathina Philipson, 41, kommer svänga sina höfter inför miljonpublik i TV4 i vår.

– Jag är så glad att jag får möjligheten, jag är sjukt tacksam. Det är ju en tävling, men tänk att få ha en privattränare i dans liksom. Jag ska bara köra och ha kul, det är det bästa lyckopillret någonsin.

Bathina Philipson berättar att hon tackade ja med en gång när hon fick frågan.

– Jag har själv drömt om att vara med i flera år, jag gillar att lära mig att dansa. Sen bygger de ett pussel varje år. Linn Westerlund, som är castare, frågade mig om jag ville vara med. Då ska man ju spela svår, men jag kunde inte spela teater, jag bara: ”Ja ja ja, gud vad roligt!”, säger hon.

”Lite av en dröm för mig”

Profilen konsulterade inte med maken Aje Philipson eller deras tre barn innan hon tog beslutet, och de senaste veckornas intensiva dansträning har haft biverkningar som är mindre populära hos barnen.

– Mina barn vet att det har är lite av en dröm för mig. När jag bett dem massera mina fötter och de inte vill har jag sagt: ”Vadå, vill ni inte att mamma ska fortsätta i Let's dance?”. Då säger barnen: ”Det där är ju utpressning”, skämtar Bathina Philipson.

Maken Anders ”Aje” Philipson är desto mer stöttande för sin kärleks dröm att få lära sig pardans.

– Han vet att jag tycker att det här är kul, och säger att det passar mig. Men det är positivt att barnen är lite större, så de är rätt självgående och behöver inte barnpassning hela tiden.

”Jag är en vanlig tjej”

När hon nu ska vara med i det folkliga dansprogrammet hoppas Bathina Philipson kunna visa tittarna att hon är mer än en societetsprofil.

– Den här bilden av mig som societetskvinnan stämmer inte, fast man är inne i den världen och jag är en del av det. Jag är lika jordnära och folklig som många andra, fast jag har ett bra liv som jag är väldigt tacksam och glad för. Jag är en vanlig tjej som gjort min resa, och jag försöker bara vara mig själv, säger hon.

Kristin Kaspersen, som själv vann hela tävlingen förra året, har gett Philipson tips på vad hon ska fokusera på i tv-tävlingen.

– Jag pratade med Kristin Kaspersen, och hon gav mig rådet att bara gå ut och ha kul. Vi tycker både det är sjukt kul med dans, så man ska bara tänka på det varje sekund som man får dansa, hur roligt det är, säger hon.

Hoppas på stöd från kungafamiljen

Bathina Philipsons make Aje Philipson är gammal vän med kungen – men det blir inget kungligt stöd på plats.

Kommer man få se kungligheter på plats i studion?

– Nej, det kommer man inte få se, säger Bathina Philipson, och fortsätter: 

– Men man får ju se mig, jag är ju societetsdrottningen, skämtar hon, om bilden av sig själv.

Däremot väntar hon sig stöd av sin stora familj – maken Aje Philipson har sex barn från tidigare relationer, utöver de tre barn paret ha tillsammans.

– Jag kom från en storbarnsfamilj liksom, och tänkte att nu ska jag få det lite lugnt och skönt, och så träffade jag en man med sex barn och fick tre barn med honom. 

– Vi skulle kunna fylla ut hela studion, jag tror inte alla kan komma på en gång.

Kristin Kaspersen är vinnare av årets ”Let’s Dance”

Kristin Kaspersen är vinnare av årets ”Let’s Dance”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.