Bathina Philipsons erkännande om maken Ajes förmögenhet

När makarna medverkar i ”Tillsammans med Strömstedts” berättar hon ärligt om sin syn på makens pengar.
Bathina Philipson, 42 och Aje Philipson, 78, är gifta sedan 2004.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
I tillsammans med ”Strömstedt” berättar Bathina Philipson om fördomarna när hon och maken träffades.
Foto: TV4
Bathina Philipson och Aje Philipson i ”Tillsammans med Strömstedts”.
Foto: TV4

Tv-profilen Bathina Philipson var bara 22 år när hon träffade den 35 år äldre mångmiljonären och kungavännen Aje Philipson.

När makarna medverkar i ”Tillsammans med Strömstedts” berättar hon ärligt om sin syn på makens pengar.

– Hade Aje suttit och varit ingen eller inte varit den han är, nej då hade jag inte fallit för honom.

Det var två olika världar som möttes i början av 2000-talet när Bathina Philipson, född i Syrien och uppväxt som ett av nio syskon i Uppsala, inledde en relation med den förmögna, då 57-årige sexbarnspappan Aje Philipson.

I ”Tillsammans med Strömstedts” tar makarna Philipson emot Niklas och Jenny Strömstedt i sommarvillan på Ingarö. Och Bathina Philipson berättar bland annat om utmaningarna i början på relationen, då det inom hennes muslimska familj fanns en förväntan att hon skulle gifta sig med en muslimsk man.

– Efter några år, speciellt när vi bestämde oss för att få barn då kände jag nu måste jag lägga alla korten på borden. Dessutom fanns det ingen återvändo, jag var ju gravid då i tredje månaden, berättar hon för Jenny Strömstedt i programmet.

– Jag tror mamma visste det mer eller mindre. Men jag sa det inte, jag tog inte bladet ur min mun förrän efter fyra år, fortsätter hon.

”Ingen vågar riktigt tala om för dig”

Fördomarna kring Bathina Philipsons plötsliga klassresa och parets relation kom samtidigt från alla möjliga håll, men utan att hon lät sig påverkas allför mycket, berättar hon.

– Jag har alltid varit en stark person. Så om man bröstar sig fram lite så vågar ingen riktigt tala om för dig var de har för fördomar. Men självklart var fördomarna ”hon är ung, hon kommer från ingenstans, hon möter en man med mycket pengar. Det är klart hon är ute efter hans pengar”. 

– Var du det då?, undrar Jenny Strömstedt.

– Alltså nej. Men hade Aje suttit och varit ingen eller inte varit den han var, nej då hade jag inte fallit för honom. Han hade ett liv att erbjuda. Jag menar han är snygg, han ser trevlig ut, han har integritet, han har pondus, han är en bra person, han är en bra pappa. Han har otroligt många styrkor som många andra saker. Hade han inte haft de sakerna spelar pengar ingen roll längre. 

Det tog flera år innan Bathina Philipson berättad om relationen för sin familj.
Foto: TV4

Har tre barn ihop

Bathina Philpson tillägger:

– Pengar gör att det sätter en lite extra stämning på livet, men att säga att det var allt, nej det stämmer inte.

Aje Philipson, 78, och Bathina Philipson, 42, är gifta sedan 2004 och har barnen Axel, Hugo och Märta tillsammans. Aje Philipson är son till bilhandlarna Gunnar och Märtha Philipson och uppges ha en förmögenhet på cirka 130 miljoner kronor.

”Tillsammans med Strömstedts” sänds på torsdagar 21.00 i TV4. 


Säsongsavslutningen av ”Tillsammans med Strömstedts” sänds på torsdag 15 april på TV4 och TV4 Play.


Bergs nyrenoverade drömlägenheten – visar på Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.